Godzilla 3D wereldwijd een monsterlijk groot succes!

godzilla-imax-posterGodzilla 3D het goed gaan doen in de bioscopen? Zou dit wederom een foute verfilming worden a la Roland Emmerich’s Godzilla? Nu, een week later, kunnen we wel stellen dat Godzilla van Gareth Edwards een gigantisch succes is! Alleen in de Verenigde Staten bracht de film 93,1 miljoen dollar op. In de eerste vier dagen… Wereldwijd komt kwam daar in het eerste weekend nog eens 100 miljoen dollar bij. Gezien de vele enthousiaste reacties wordt verwacht dat daar nog een veelvoud van bij gaat komen de komende weken.

Gezien het enthousiaste onthaal van het publiek en een groot gedeelte van de critici werd als snel gespeculeerd over een vervolg. Nu springt Hollywood wel vaker snel in op succes maar deze week is aangekondigd dat Gareth Edwards verbonden is aan TWEE vervolgen, Godzilla wordt een trilogie!

Het kan nog wel even wachten zijn voordat er een vervolg in de bioscoop verschijnt helaas. Want er was meer nieuws deze week rond Gareth Edwards. The Hollywood Reporter bracht gisteren naar buiten dat Gareth Edwards nu ook gaat werken aan een Star Wars spin-off! Terwijl het nog niet duidelijk is waar deze spin-off over zou gaan, de datum dat deze in de bioscoop moet verschijnen is wel al bekend: 16 december 2016.

Thomas Tull, oprichter en CEO van productie-maatschappij Legendary Entertainment vertelt: “Het plan was altijd dat Gareth (Edwards) een andere film zou regisseren voordat we beginnen aan nog een Godzilla.”

Laten we vooropstellen dat we erg blij zijn voor Gareth Edwards met dit nieuws. Al eerder gaf hij toe dat dit een droom van hem was. Maar.. Als wij even uitrekenen: een Star Wars-film in 2016 minus een jaar voorbereiding.. Dan is er nu geen tijd voor een nieuwe Godzilla. Dat zou betekenen dat we pas in 2017 of 2018 een nieuwe Godzilla-film in de bioscoop kunnen verwachten.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie