Godzilla gaat naar de hel

godzilla in hellGodzilla is weer terug! Maar dit keer terroriseert hij niet boven het aardoppervlak, maar eronder. Namelijk in de hel.

IDW Publishing komt deze zomer met een gloednieuwe vijfdelige Godzilla stripserie. Een serie waar Godzilla zich opeens bevindt voor de poorten van de hel en zich moet bewijzen dat hij niet alleen in de mensenwereld, maar in de onderwereld de Koning van de Monsters is. Hoe hij daar is gekomen en wat hij zal moeten doorstaan zal allemaal worden verteld in dit nieuwe en unieke Godzilla verhaal.

Ieder deel zal worden gemaakt door een geheel eigen team, beginnende met schrijver en tekenaar James Stokoe (Orc Stain) voor het eerste deel. Stokoe had al eerder gewerkt met dit reuzenreptiel met Godzilla; The Half Century War.Stokoe vindt het leuk om terug te keren naar Godzilla en om weer met IDW Publishing te werken. Stokoe vindt het ook geweldig dat IDW Publishing naast hem ook andere bekende creatievelingen voor deze serie hebben weten te strikken. Niet alleen als mede-creatieveling, maar ook als fan zijnde. Een beter thema dan Godzilla versus hel om mee te werken bestaat gewoon niet.

Andere creatievelingen die Godzilla door de hel laten gaan zijn Bob Eggleton (Greetings From Earth) en Dave Wachter (Night of 1000 Wolves, Breath of Bones), ook geen onbekenden voor Godzilla. Eggleton heeft meegewerkt aan de Amerikaanse Godzilla film van 1998 en Wachter heeft net de vorige Godzilla stripreeks afgemaakt, Godzilla: Cataclysm.

Wel nieuw in de wereld van Godzilla zijn Ulises Farinas (Amazing Forest), Erick Freitas (Amazing Forest) en Brandon Seifert (Witch Doctor).

Bobby Curnow, redacteur bij IDW Publishing, is erg trots op de Godzilla series die ze tot nu toe hebben gemaakt en ook op de nieuwe Godzilla in Hell. Hij vond het hartstikke leuk om te zien alle schrijvers en tekenaars hun fantasie los hebben laten gaan met Godzilla in de hel.

Godzilla in Hell zal in juli zijn debuut hebben.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie