Kippenvel! Nieuwe Goosebumps-serie komt naar Disney Plus

goosebumps komt als serie naar disney plus

Viewer beware, you’re in for a scare! Goosebumps, de wereldberoemde franchise van R.L. Stine, krijgt een nieuwe live-action serie op Disney Plus.

Wie had er niet eentje van de 62 op zijn boekenplank? De Kippenvel (Goosebumps) boekenreeks van schrijver R.L. Stine was wereldwijd een hit onder ontluikende griezelfanaten in de nineties. Titels als Monsterbloed en Het Masker gingen als warme broodjes over de toonbank, waardoor stapels spin-off boeken, een tv-serie (1995-1998) en later zelfs 2 films (2015 en 2018) verschenen. Hoog tijd voor een Goosebumps revival, dacht Disney Plus!

De streamingdienst heeft inmiddels definitief groen licht gegeven om te starten met de serie. Deze nieuwste Goosebumps zal bestaan uit 10 afleveringen. Hierin moeten 5 middelbare scholieren tegen wil en dank samenwerken wanneer ze bovennatuurlijke, akelige krachten op hun stad loslaten – maar zullen ze ook de tienergeheimen van hun eigen ouders ontdekken. Zouden creepy buikspreekpoppen daar weer onderdeel van zijn?

goosebumps nieuwe serie: buikspreekpop?

Nick Stoller en Rob Letterman werken als schrijvers en uitvoerende producenten voor deze (kindervriendelijke?) griezelserie, waarbij Letterman (regisseur van de eerste Goosebumps film met Jack Black) ook de eerste aflevering zal regisseren. Wanneer de spiksplinternieuwe Goosebumps serie beschikbaar zal zijn op Disney Plus en wie erin zullen spelen is nog niet bekend, maar wij houden je op de hoogte!

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie