Gravity 3D wint zeven Oscars

De sciencefiction/thriller ‘Gravity’ heeft afgelopen nacht tijdens de 86e Academy Awards de Oscar voor Beste Regie in de wacht gesleept. Ook won de film een Oscar voor Beste camerawerk, Beste effecten, Beste editing, Beste muziek, Beste geluidsmixage en Beste geluidsediting .

‘Gravity’ is geregisseerd door Alfonso Cuaron en gaat over een medisch ingenieur die samen met een veteraan astronaut op haar eerste ruimtemissie gaat. Tijdens een routine controle, slaat het noodlot toe. De shuttle wordt vernietigd en de twee blijven volledig alleen achter, vastgebonden aan elkaar zweven zij de ruimte in.

De hoofdrolspelers wonnen zelf al eerder een Oscar; Sandra Bullock voor The Blind Side en George Clooney voor Syriana.

Gravity is nog tot en met 5 maart in een paar Imax bioscopen te zien en is op dit moment verkrijgbaar op Blu-ray en DVD.

Interessant artikel?

1 gedachte over “Gravity 3D wint zeven Oscars”

  1. Ik vond het een verrassend boeiende film, want ik was op basis van de trailer bang dat het zou gaan vervelen om 1,5 uur naar twee mensen in de ruimte te kijken. Zeven Oscars vind ik dan zelf weer een beetje overdreven als je naar de concurrentie kijkt, maar het is zeker wel een goede film.

    Beantwoorden

Plaats een reactie