De Gremlins reboot heeft zijn schrijver gevonden!

GremlinsHet waren maar drie simpele regeltjes:

1: Stel ze niet bloot aan fel licht!
2: Maak ze niet nat!
en
3: Geef ze nooit maar dan ook echt nooit eten na middernacht!

En toch ging het allemaal goed fout toen Billy de oh zo lieve Mogwai met de naam Gizmo van zijn vader kreeg in de film Gremlins uit 1984. De film van Joe Dante was een enorm succes en in 1990 volgde dan uiteindelijk ook een vervolg: Gremlins 2: The New Batch. Daarna werd het een lange tijd stil.
Hoewel vele films een reboot of remake kregen in het afgelopen decennium bleef Gremlins steeds buiten schot. Dat kwam voornamelijk door de grote schare fans die de film, terecht, als een klassieker beschouwen en alleen al bij het idee dat de nieuwe Gremlins met CGI vervaardigd zouden worden massaal het hoofdkantoor van Warner Brothers zouden bestormen. Toch bleef het idee van een reboot/remake steeds vaker te horen in de wandelgangen en enige tijd geleden bleek ok dat Warner Bros ook daadwerkelijk werk ging maken van dat idee. Schrijver van de originele film Chris Columbus en Steven Spielberg werden aangetrokken als producent maar verder was er nog maar weinig bekend.

Vandaag is in ieder geval één ding wel duidelijk geworden. Warner Bros heeft Carl Ellsworth aangetrokken om het verhaal te gaan schrijven. Ellsworths is vooral bekend als schrijver van films als Red Eye, Disturbia en de Last House on the Left remake. Dat zijn nou niet bepaald de minste films en voorzichtig zouden wij wel mogen concluderen dat het wat verhaal betreft Gremlins in juiste handen is.

Nu is het maar afwachten of er veel gesleuteld gaat worden aan het uiterlijk van de toch wel klassieke monstertjes….

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “De Gremlins reboot heeft zijn schrijver gevonden!”

Plaats een reactie