Griezelen op Elfia in kasteel Haarzuilen

Op 29 en 30 april is het weer zover! Dan opent Elfia opnieuw voor twee dagen zijn deuren op landgoed Haarzuilen om de meest fantastische creaturen te verwelkomen. Dit, van oorsprong, magische event zit vol met bands, workshops, kraampjes en vooral heel veel prachtig verklede mensen. Dit jaar kan ook de horror (boek)liefhebber zijn hart ophalen. Er zijn op dit event namelijk diverse interessante lezingen en auteurs te vinden. De Nachtvlinders zet ze even voor je op een rijtje:

Sophia Drenth

Voor Sophia Drenth, auteur bij uitgeverij Quasis, wordt 29 april wel een heel bijzondere dag. Ze presenteert namelijk op die dag haar nieuwste boek Bloedwetten: Verlossing. Dit boek is het tweede deel uit een serie en het vervolg op Bloedwetten: Vonnis. Deze serie is het best te omschrijven als een combinatie van horror, fantasy, gothic en steamfictie en vooral geschikt voor liefhebbers van Penny Dreadful. Het verhaal draait om de vrijgevochten Neerlanden, die geplaagd worden door een vampierachtig wezen, genaamd Ath’vacii. Het eerste boek werd genomineerd voor diverse prijzen en won uiteindelijk de Bastaard Fantasy award. Op Elfia zal ze om 14:00 uur in de Chapel aanwezig zijn om de aanwezigen te trakteren op een verrassende boekpresentatie. Eveneens is er een mogelijkheid om haar nieuwste boek te winnen.

Martijn Adelmund

Martijn Adelmund is schrijver van Heksenwaan en Heksenkind bij Luitingh-Sijthoff en bracht vorig jaar wel een heel bijzondere hervertelling uit, namelijk Max havelaar met zombies. Dit boek draait natuurlijk om Max Havelaar, maar in Adelmunds variant wordt er een intrigerend verhaal over slaapziekte in verwoven, waarbij zombies om de hoek komen kijken. Op Elfia presenteert hij op 29 april om 15:00 uur in de Chapel een griezelige en komische show over zijn nieuwste boek. De show is het best te omschrijven als een combinatie van literatuur en horror, zoals ook Max Havelaar met zombies dat is. Denk hierbij een bordkartonnen zombies, spannend voorlezen, een koffie met zombies quiz, een levende zombiejuffrouw en verschillende schrikeffecten. Natuurlijk brengt hij ook wat levenloos gezelschap mee… Eveneens is er een mogelijkheid om een gesigneerde horrorprint van één van de foto’s uit zijn nieuwste boek te kopen.

Corinne Duijvis

Dit is misschien nog niet zo’n hele bekende naam in Nederland, maar in de USA publiceerde zij al diverse boeken, zoals On the edge of gone en Otherbound. Hier krijgen haar boeken lovende recensies. Uitgever HarperCollins NL besloot haar boek te vertalen en het resultaat hiervan, Op de rand van het niets, ligt sinds een maand in de Nederlandse boekhandels. ‘Dit boek speelt zich af in een post-apocalyptisch Amsterdam, dat bedreigt wordt door de inslag van een komeet, waardoor de aarde snel onleefbaar zal worden. Er vinden een aantal evacuaties plaats, maar de toelatingseisen zijn streng. De overlevers moeten bewijzen, dat ze zich nuttig kunnen maken. Extra lastig is dit voor iemand die autistisch is…’. Duijvis is zaterdag 29 april op 15:45 uur in de Chapel, waar ze een lezing houdt over publiceren in Amerika en het creëren van haar verhalen.

Signeersessies

Naast bovengenoemde lezingen zijn er op Elfia nog diverse andere (horror)auteurs te vinden. Alhoewel Tisa Pescar vorig jaar een goede reden had om niet op Elfia te komen, is ze er dit jaar wel. Je kunt boeken (Maire, Alfa, ‘Dochter van de Toragh) bij haar laten signeren en je inschrijven om op de hoogte gehouden te worden over haar nieuwste boek, die later dit jaar in een bijzonder formaat gaat verschijnen. Rik Raven is ontzettend trots op de herdruk van haar laatste boek Recht. Ze laat deze bij haar stand graag aan je zien. Eerdere uitgaven van dit boek zijn op Elfia te koop voor een zacht prijsje. Vlak bij haar zul je ook Mark van Dijk vinden, auteur van Gerechtigheid’en Bloeddorst. Anthonie Holslag heeft net een indrukwekkend boek, getiteld Toevluchtsoord geschreven. Op Elfia vertelt hij je graag meer over dit boek en kun je terecht voor zijn eerdere werk, waaronder In het kille ochtendlicht. Ten slotte kun je een bezoekje brengen aan Jurgen Snoeren (De Demon van Felswick), An Janssens (Heksenhoeve) en J. Sharpe alias Joris van Leeuwen (Eden) die hun boeken op Elfia verkopen en natuurlijk signeren.

Elfia is een fantasy fair, dat plaatsvindt op 29 en 30 april op Kasteel Haarzuilen. De genoemde tijden zijn uiteraard onder voorbehoud. Meer informatie vindt je op www.elfia.com.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie