Niet uitgebrachte horrorfilm uit 1983 met George Clooney en Laura Dern verschijnt dit jaar alsnog

Wie nu aan George Clooney denkt, denkt snel aan de Nespresso-reclames en zijn rol als Danny Ocean in de Oceans filmreeks. Mensen vergeten dat hij eerder in zijn carrière zich ook al vaker aan horror gewaagd heeft, zoals in Return to Horror High (1987), From Dusk Till Dawn (1996) en natuurlijk Return of the Killer Tomatoes (1988). Een van zijn allereerste rollen ooit zou het vervolg op Grizzly (1976) zijn, maar deze film heeft de bioscopen nooit gehaald. Tot 2020…

In 1976 verscheen Grizzly: een horrorfilm over (nu komt het…) een grizzlybeer die mensen opeet. Geregisseerd door William Girdler was deze film een enorm succes. Grizzly bracht, van alle zogenaamde independent films in 1976, het meeste geld op: maar liefst 39 miljoen dollar. Niet slecht voor een film met een budget van slechts 750.000 dollar. De opbrengst was een record dat twee jaar later door Halloween (1978) verbroken zou worden. Niet bepaald een schande…

Een vervolg op Grizzly zou zeven jaar na het origineel moeten verschijnen: Grizzly II: Revenge. In deze film valt een gigantische grizzlybeer een groep mensen aan tijdens een concert van een rockband. Eén van de hoofdrollen wordt gespeeld door, je raadt het al, George Clooney. Naast hem spelen ook Laura Dern (Jurassic Park), Charlie Sheen (Two and a Half Men) en John Rhys-Davies (Lord of the Rings) in de film. Toch een flinke cast! Hieronder kun je de trailer zien met enkele glimpen van de beer.

Grizzly II. Revenge Official Trailer (2020)

Als dit niet dé beste horrorfilm wordt die in 2020 uitgebracht wordt, dan weet ik het niet meer hoor! Mocht je trouwens fan zijn van horrorfilms met beren, check dan Backcountry (2014) of Into the Grizzly Maze (2015) (en als je toch bezig bent: The Revenant (2015) en Midsommar (2019)).

De precieze datum van het moment dat Grizzly II: Revenge dit jaar zal verschijnen in Nederland (en of dat in de bioscoop is of op een streamingdienst) is nog niet bekend. We houden je op de hoogte!

Ben jij benieuwd naar deze film? Heb jij de originele Grizzly gezien? Laat het ons weten!

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

5 gedachten over “Niet uitgebrachte horrorfilm uit 1983 met George Clooney en Laura Dern verschijnt dit jaar alsnog”

 1. Ik heb de originele Grizzly nog niet gezien, maar ik heb hem n.a.v. dit bericht gisteren besteld. Dus ik ga hem binnenkort alsnog zien.
  Grizzly 2 lijkt me sowieso leuk. Als het in de bios is, ga ik hem sowieso zien. Met al die nu enorm bekende acteurs in hun vroege jaren. Alleen dat is al de moeite waard 🙂

  Beantwoorden
   • Helaas bleek mijn aandachtsspanne te kort om het hele artikel te lezen. Hier en daar wat uit gepakt en het geeft wel veel achtergrond.
    Ik heb de DVD net binnen. Dus ik hoop hem dit weekend te kunnen kijken.

    Beantwoorden
   • Nou, ik heb hem gezien hoor. Erg leuk en inderdaad een behoorlijke Jaws rip-off. Tot en met de man die het strand, eh sorry, park niet dicht wil doen omdat er nog toeristen komen. Ook is in het begin de beer niet te zien op een enkele poot na en is er een vast melodietje als hij opduikt.

    Het is wel jammer dat je, op één scene na, geen referentie hebt om te bepalen hoe groot de beer nu echt is. Wel zijn er grappige camera standpunten met een POV vanuit de beer die wel suggereren dat hij op zijn achterpoten staat en van grote hoogte op zijn prooi neerkijkt.
    Maar als je hem ziet lopen, is het in een bos en omdat je niet weet hoe groot die bomen zijn, kan je weinig over de grootte van de beer zeggen. In Jaws had je de boot waarmee je dat aardig kon bepalen. Hier moet een helicopter soelaas bieden en dat is dan ook de enige keer dat je een idee krijgt.

    Het is wel erg leuk om weer eens zo’n jaren 70 film te zien. Mensen roken nog zoals dat toen gewoon was, ze drinken een lekkere whiskey en stappen dan zonder na te denken de auto in en zeuren in die auto niet gelijk dat de gordels om moeten. Dat zijn toch allemaal dingen die wel veranderd zijn 🙂
    De kills zijn niet super goor, maar je ziet toch in een flits meer dan tegenwoordig meestal het geval is.
    Waarom deel 2 “Revenge” heet is mij trouwens niet duidelijk. De beer in Grizzly is echt niet meer in staat om wraak te nemen 🙂

    Al met al vond ik het een grappige film en ga ik zeker deel 2 bekijken. In de bios als het kan en anders op schijf.

    Beantwoorden
    • Kijk! Goed om te horen dat de film je beviel. Ik kan zelf ook enorm genieten van die jaren 70 horrorfilms. Ik vind er bijna een ‘gezellig’ aspect aan zitten (met uitzonderingen daar gelaten), omdat altijd op zo’n aandoenlijke manier komedie wordt gemixt met horror (vaak onbedoeld).

     Ik hoop ook écht dat het vervolg in de bioscopen komt. Met alle nieuwe films (of eerder, de afwezigheid van nieuwe films) die komende tijd in de bioscopen verschijnen, heb ik ergens wel hoop. Al zou het ook zomaar kunnen dat de film in twee minibioscoopjes in Amsterdam laten zien wordt en daarna weer snel verdwijnt.

     Beantwoorden

Plaats een reactie