Guillermo del Toro’s vampierentrilogie wordt TV-serie

Pan’s Labyrinth-regisseur Guillermo del Toro heeft een pilot order gekregen van de Amerikaanse kabelzender FX, thuisbasis van American Horror Story, voor The Strain. Deze serie is gebaseerd op zijn eigen geschreven vampierentrilogie en zou hij samen met Carlton Cuse maken, de man die jarenlang showrunner was bij Lost en momenteel werkt aan Bates Motel.

Bedoeling is dat de serie de boekentrilogie grotendeels volgt, waardoor op voorhand zal vaststaan dat de reeks maar een beperkt aantal seizoenen zal meegaan. Het eerste boek The Strain zou één seizoen omvatten, net als het tweede boek The Fall. Het derde en afsluitende deel The Night Eternal zou dan weer gespreid over 2 seizoenen verteld worden. De Hellboy-regisseur had het verhaal oorspronkelijk bedacht voor een TV-serie, maar toen geen enkele zender op de kar wou springen, besloot hij zijn verhaal als een boekentrilogie uit te brengen. Toen in 2009 het eerste deel, The Strain, verscheen, kon hij ineens wel de aandacht krijgen van de belangrijkste TV-zenders. Zelf stond Guillermo del Toro erop dat het project bij een Amerikaanse kabelzender zou terechtkomen, zodat vooral de personages centraal konden staan in de serie.

De boekenreeks begint met een Boeing 777 die landt op JFK zonder enig teken van leven of communicatie. Eph Goodweather, een onderzoeker in biologische bedreigingen voor CDC, wordt gevraagd de zaak te onderzoeken en hij ontdekt dat alle passagiers dood zijn. Hij ontdekt aanwijzingen dat een vreemd iets aan boord moet zijn gedrongen.

Zijn zoektocht brengt hem in contact met voormalig professor en Holocaust-overlevende Abraham Setrakian. Algauw moeten zij een team vormen die uitgroeit tot mensheid’s enige hoop wanneer blijkt dat de passagiers van de Boeing het slachtoffer werden van een zwerm vampieren, die de hele wereld als één groot buffet beschouwen.

Verwacht u ook niet dat de vampieren zich bezig houden met al dat romantisch gedoe, zoals in de Twilight-, True Blood- of Dracula-verhalen. Neen, de bloedzuigers hebben helemaal geen verleidelijke talenten, maar zijn echte parasieten. Terwijl ze zich voeden aan het bloed van hun slachtoffers, planten ze wormen in het lichaam van hun gastheer die hen doet veranderen in vampieren die onder controle staan van The Master.

Voor de scenario’s wordt eveneens een beroep gedaan op Prince of Thieves-scenarist Chuck Hogan. Carlton Cuse zal de serie mee helpen uitwerken en zal uiteindelijk als showrunner fungeren. Guillermo del Toro zelf hoopt dan weer zoveel mogelijk afleveringen zelf te kunnen regisseren en meeschrijven. Bedoeling is dat een eerste scenario klaar is tegen het einde van het jaar. Volgend jaar in september zou dan de pilot gedraaid worden, wanneer Guillermo del Toro klaar is met de productie van zijn nieuwste film Pacific Rim. Ondertussen mag het team al meerdere scenario’s maken voor volgende afleveringen, zodat de reeks snel na de beslissing over de pilot in productie kan gaan. Maar in het beste geval betekent dit natuurlijk dat de reeks ten vroegste begin 2014 op het Amerikaanse scherm komt.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

4 gedachten over “Guillermo del Toro’s vampierentrilogie wordt TV-serie”

Plaats een reactie