H.R. Giger werkt mee aan Alien prequel

Voor zijn werk in de originele Alien-film, toen ook geregisseerd door Ridley Scott, kreeg surrealist H.R. Giger een Oscar. Het is daarom ook goed nieuws dat deze twee voor de prequel wederom gaan samenwerken. Dit bevestigde zijn vrouw Carmen Scheifele op de Zwitserse televisie.

In het programma Glanz & Gloria vertelt ze dat haar man ‘aan boord’ van de productie zit. Ook maakt ze duidelijk dat er één en mogelijk twee films aankomen, de eerste film zal een prequel zijn. De film(s) zullen natuurlijk 3D producties zijn. Het interview in het Duits:

Er gaan veel geruchten rond over de filmplannen van Ridley Scott rond Alien. Veel is er ook niet over de film bekend, officieel heeft de filmstudio 20th Century Fox zelfs nog geen groenlicht gegeven voor de productie. Dit ligt onder andere aan het grote budget dat Ridley voor Alien wil; zo’n 250 miljoen dollar.

Alien - Ridley Scott & H.R. Giger– De Alien Prequel zal in twee delen worden uitgebracht. FOUT: er komen mogelijk twee films, waarvan sowieso een prequel, wat het andere deel wordt is nog niet bekend.
Alien Paradise is de titel van de prequel. FOUT: wordt ontkracht voor Chris Petrikin van 20th Century Fox. Maar nieuws zal binnenkort volgen.
Casting, er zijn veel wensenlijstjes over wie er mogelijk in de films zullen meespelen. Niemand is nog bevestigd, of deze lijstjes van Ridley Scott zelf komen of dat ze van de fans zijn is dus nog maar afvragen.

Wat we wel met zekerheid kunnen melden is het synopses dat Ridley Scott in een interview omschreef:
It’s set in 2085, about 30 years before the first movie Alien. It’s fundamentally about going out to find out ‘Who the hell was that Space Jockey?’ The guy who was sitting in the chair in the alien vehicle — there was a giant fellow sitting in a seat on what looked to be either a piece of technology or an astronomer’s chair. … Alien Prequel is about the discussion of terraforming — taking planets and planetoids and balls of earth and trying to terraform, seed them with the possibilities of future life.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie