Het einde is nabij, Halloween 2012 in Amsterdam

We zijn beland in het jaar 2012. Volgens de Inca’s, Egyptenaren en de bijbel het laatste jaar dat we op de aarde kunnen rondlopen omdat daarna de wereld vergaat. Maar niet getreurd, dit gaan we juist gruwelijk vieren! En wel op 27 oktober met Halloween. Ook dit jaar kun je weer op verschillende plekken in Amsterdam het engste feest van het jaar vieren. Hieronder een opsomming van de feesten waar je uit kunt kiezen.

FOX Amsterdam Halloween Party
FOX Amsterdam Halloween Party

Amsterdam Halloween
Sinds een paar jaar wordt door FOX een Halloween feest gegeven in de Westergasfabriek. Dit feest is uitgegroeid tot een groots event met een ware Halloween parade waaraan de meest gruwelijke figuren deelnemen die de Amsterdamse straten onveilig maken. FOX pakt groot uit en je kunt acts verwachten als (line up van vorig jaar): Joost van Bellen, When Harry met Sally, Jaziah, Noze en Henzel & Disco.

Bezoekers besteden veel aandacht aan hun kostuums (zonder kostuum mag je niet naar binnen) en hier en daar zie je een BN’er voorbij strompelen. De setting is gruesome en angstaanjagend.

  • Halloween Parade: 20.00 uur bij Rokin (bouwplaats metro)
  • Feest: 22.00 uur tot 07.00 uur
  • Tickets: € 24,50 (earlybirds betalen € 17,50)
  • Meer informatie: www.amsterdamhalloween.nl

Amsterdam Spook
Amsterdam Spook is in 2006 als klein Halloweenfeest begonnen in Boom Chicago maar heeft zich inmiddels verplaatst naar Odeon. Dit feest is kleinschaliger dan de Westergasfabriek maar zeker zo leuk. Ook hier vind je de meest griezelige figuren in de vorm van heksen, vampiers, zombie’s en ander gespuis.

Amsterdam Spook heeft ook elk jaar een thema. Dit jaar is dat Dead Famous. Waarschijnlijk zullen er veel dode sterren de revue passeren zoals Elvis, Kurt Cobain, Anna Nicole Smith, Michael Jackson, en Marilyn Monroe. Het loont om je creatieve geest de gang te laten gaan want er worden drie prijzen (geld) verloot tijdens het feest voor: meest originele kostuum, beste thema en beste groep.

Qua muziek is Amsterdam Spook meer mainstream dan FOX Halloween, je kunt er ‘radio muziek’ verwachten en acts als: Carnival of Hellucinations, Catoo, Die Donnerwetters, Missy Fatale en The Sugarl Sluts.

Door Amsterdam Spook worden er naast het feest ook nog andere festiviteiten georganiseerd zoals een Friday Night Skate, Halloween Kostuum en make-up workshops, filmavond in De Nieuwe Anita en een kinder Halloween programma in het Ketelhuis. Maar ook de Halloween Horrorshow van Jan Doense werkt tegenwoordig met Amsterdam Spook samen.

Wat er precies dit jaar op het programma staat, vind je binnenkort op de website.

  • Feest: 22.00 uur tot 07.00 uur
  • Tickets: € 22,00 (earlybirds betalen € 16,50 maar dan moet je wel meteen 4 kaarten kopen)
  • Meer informatie: www.halloweenamsterdam.com

Halloween Hairball
Het Halloween Hairball keert jaarlijks terug naar Paradiso. Je hoeft niet per se verkleed maar dan betaal je wel €5,00 meer aan entree. Paradiso houdt vast aan de Halloweendatum en dit feest is dan ook niet in het weekend op 27 oktober maar op woensdag 31 oktober.

Er wordt een prijs weggegeven voor degene met het mooiste kostuum.

Qua muziek kun je acts verwachten als: Amsterdam BeatClub, Deadly Daan Modern, Charles the Wizard en The Drip Dry Man & His One Man Beat Revolve.

  • Feest: 23.00 uur tot 04.00 uur
  • Tickets: € 5,00 met kostuum en € 10,00 zonder kostuum
  • Meer informatie: www.paradiso.nl

Melkweg?
Vorig jaar gaf de Melkweg een Halloweenfeest in samenwerking met alternatieve online shop Attitude Holland. Voor dit jaar staat er nog niets op de planning, maar we houden de site in de gaten.

Je hoeft je met Halloween dus niet te vervelen. En nu maar goed nadenken over dat kostuum, nog 11 weken te gaan totdat de wereld aan haar einde komt…

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Het einde is nabij, Halloween 2012 in Amsterdam”

Plaats een reactie