Met Halloween kun je natuurlijk je meest indrukwekkende kostuum uit de kast halen en naar één van de vele feesten gaan, die in de buurt gehouden worden. Of ben je meer iemand, die lekker thuis gaat griezelen bij een enge film of een goed boek. Met de schemering en een verlichte pompoen als enige gezelschap. Met de volgende boekentips ga je een heel huiveringwekkende avond tegemoet:
21-12 geschreven door Dustin Thomason
De wereld staat op het punt drastisch te veranderen. Volgens de Mayakalender zal op 21 december 2012 niets meer hetzelfde zijn. Een antropologe komt in aanraking met een nog onbekende Mayacodex. Terwijl breekt niet ver daar vandaan een dodelijk virus uit van FFI (Fatale Familiale Insomnie). De slachtoffers verliezen het vermogen ’s nachts te kunnen slapen, en raken zowel lichamelijk als mentaal gestoord met de dood tot gevolg. Een viroloog gaan op onderzoek uit naar een mogelijk geneesmiddel en dit lijkt meer een verband te hebben met de onbekende codex, dan hij oorspronkelijk had verwacht.
Wool Omnibus geschreven door Hugh Howey
Dit boek is oorspronkelijk uitgebracht in eigen beheer, maar trok al snel de aandacht van het grotere publiek. De filmrechten zijn al verkocht aan Fox. Wool is een verhaal van een groep mensen, die wonen in een ondergrondse opslag. Wanneer zo’n groep in een ruimte bij elkaar woont, zijn er regels nodig. Eén van die regels is, dat je nooit mag aangeven dat je graag naar de wereld bovengronds wil. Maar stiekem verlangt iedereen er naar om uit de opslag te vertrekken. Klein probleempje is wel, dat de lucht bovengronds enorm giftig is…..
De laatste sterft geschreven door Tess Gerritsen
Het werk van Tess Gerritsen is het best te vergelijken met dat van Mo Hayder. Afgelopen week is er net een nieuw boek van haar verschenen: ‘De laatste sterft’. De levens van drie kinderen raken op gruwelijke wijze met elkaar verweven, wanneer eerst hun gezin en daarna hun pleeggezin wordt vermoord. Als enige overlevenden komen ze terecht in Evensong, een sterk beveiligde kostschool voor ernstige getraumatiseerde kinderen. De patholoog-anatoom Isles en de politie agent Rizolli vertrouwen de gang van zaken op de school niet. Ze gaan op onderzoek uit om erachter te komen, wie de gezinnen van deze kinderen hebben vermoord.
Het Heksensabbat geschreven door Caitlin Kittredge
Caitlin Kittredge is zeer gefascineerd door het werk van Lovecraft en dit is te merken in haar boek. Met heksensabbat creeert ze een wereld vol duistere monsters, die bijvoorbeeld een kruising zijn tussen een vogel en een mens. Aoife is bijna zestien, dit is de leeftijd waarop iedereen in haar familie gek wordt, als gevolg van het necrovirus. Volgens de leiders van Lovecraft, het stadje waar ze in woont, is het necrovirus het gevolg van ketterij en ketters moeten worden uitgeroeid. Maar dan krijg ze een brief van haar broer, die al slachtoffer is van het virus. Hij spoort haar aan om op zoek te gaan naar het heksenalfabet, omdat dit haar kan redden van het virus. Spreekt hij de waarheid of is het het virus dat voor hem spreekt? Aoife besluit dat ze geen andere keus heeft en gaat in een wereld vol monsters op zoek naar een mogelijke genezing.
De vloek geschreven door Dean Koontz
In de negentiende eeuw laat een succesvol zakenman een luxe onderkomen bouwen op Shadow Hill. In het heden is het een apartementencomplex waar de bewoners gelukkig en vreedzaam met elkaar samenleven. Maar schijn bedriegt, wanneer je bedenkt, dat er in datzelfde complex vroeger mensen gek zijn geworden, zelfmoord hebben gepleegd of bloedbaden hebben aangericht. Maar dan beginnen er vreemde dingen te gebeuren met de bewoners; ze horen stemmen, zien vreemde schaduwen en er gebeuren rare dingen. Het lijkt erop dat de vloek van vroeger weer teruggekeerd is in de residentie. Ook dit keer weet Koontz onmogelijke gebeurtenissen overtuigend neer te zetten. Ouderwets griezelen dus.
Natuurlijk zijn er nog veel meer boeken om aan te bevelen voor een heerlijk avondje horror. Weten jullie nog een leuke tip voor de Halloweenavond? Laat het ons weten!
De Vloek van Dean Koontz heeft anders niet zulke goede recensies.. Ronduit saai, teveel personages en moeilijk in te komen is veel gehoord 🙁
Niet teveel op de recensies afgaan. Gewoon je eigen oordeel vormen. Koontz is bijna goed!
Lees Hoorns van Joe Hill eens. Een van de beste verhalen die ik in jaren heb gelezen. Heel erg Halloween.
Ook Bloeddorst geschreven door mijzelf is aan te raden!
Je moet inderdaad niet teveel op recensies afgaan. Tenzij het recensies van De Nachtvlinders zijn natuurlijk 😉