Hans Klok’s House of Horror

De shows van illusionisten zijn altijd al doorspekt geweest van horrorelementen. Al eeuwenlang worden lieftallige assistentes in kisten gestopt die doormidden worden gezaagd, of doorboord met zwaarden. En wat dacht je van de boeienkoningen die zich geketend in een watertank laten zakken en de strijd met de klok aangaan. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de verdwijningen, transformaties, levitaties en het gedachten lezen.

Hans Klok - House of HorrorMaar Hans Klok gaat een stap verder. In zijn nieuwste show, House of Horror, combineert hij allerlei soorten illusies met bekende horrorthema’s. Vampiers, zombies, bezeten poppen en spookhuizen, maar ook Alfred Hitchcock’s Psycho, komen allemaal aan bod in een fantastisch avondvullend programma.

In House of Horror betreedt Hans Klok het huis van de illusionist Cordoni die illusies van andere magiërs stal en verzamelde in een groot boek. Velen gingen Klok al voor en moesten dit met de dood bekopen. In elke kamer van het huis krijgt hij een andere uitdaging voorgeschoteld en moet hij het opnemen tegen Cordoni en zijn handlangers.

De illusies in House of Horror zijn gevarieerd en verbijsterend, je valt van de ene in de andere

Vampiers, zombies, bezeten poppen en spookhuizen komen allemaal aan bod. Copyright Andy Doornhein
Vampiers, zombies en bezeten poppen komen allemaal aan bod. Copyright Andy Doornhein

verbazing. Klok laat brandende lampen vliegen, mensen zweven, en assistentes verdwijnen. Ook wordt er heel wat doormidden gezaagd en doorboord, maar altijd smaakvol en zonder bloedvergieten (het is immers een familieshow) kijk echter niet vreemd op als er ineens een halve danseres over het podium loopt. Tijdens de show zie je ook de sensationele zwaardentruc van Hans Moretti waarvan Klok de rechten heeft bemachtigd. Het meest spectaculair zijn echter de laatste 5 minuten van de voorstelling, die mag je absoluut niet missen.

De show bestaat overigens niet alleen uit de illusies van Hans Klok, maar ook een aantal adembenemende, internationaal bekroonde acts. Zeer indrukwekkend is het parterre-acrobatiekoptreden van het Oekraïense duo La Vision, je durft haast niet te klappen, uit angst dat ze hun evenwicht verliezen. Ook heel bijzonder is de act van Laserman Andrea Prince, je zit ineens middenin Tron. Maar slangenmens Jordan McKnight gaf toch wel het meest opvallende gastoptreden. Wat zij kan, hou je haast niet voor mogelijk. Hans Klok wordt verder overigens ook nog bijgestaan door de Diva’s of Magic en de Dancers of Magic. De mooie choreografie, prachtige visuals en sfeervolle soundtrack maken het helemaal af. Hans Klok’s House of Horror is een show die je moet zien!

Hans Klok met slangenmens Jordan McKnight. Copyright Andy Doornhein
Hans Klok met slangenmens Jordan McKnight. Copyright Andy Doornhein

Behoor je niet tot de gelukkigen? Niet getreurd, je kunt de show de komende maanden nog in talloze theaters bekijken, klik hier voor de speellijst en tickets.

Sterren: 5 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “Hans Klok’s House of Horror”

  1. Ik ga er in oktober naar toe. Ben heel benieuwd. Heb al eens eerder een show van hem gezien en ook die loog er niet om. Deze lijkt me door de griezel elementen extra leuk.

    Beantwoorden

Plaats een reactie