Serie Harper’s Island: combinatie tussen slasher en Cluedo

Het voordeel van tv-series ligt vooral in het feit dat het verhaal beter uitgewerkt kan worden, maar om dezelfde reden kan het ook traag en voorspelbaar worden. Harper’s Island bleef tot de laatste aflevering spannend en onvoorspeelbaar. De 13-delige serie Harper’s Island is misschien het beste te omschrijven als een combinatie tussen een slasher en Cluedo. Een musthave voor horrorliefhebbers.
Harper's Island
Vrienden en familie van Henry Dunn en Trish Wellington worden uitgenodigd om hun bruiloft bij te wonen op Harper’s Island, het eiland waar ze hun jeugd hebben doorgebracht en het eiland waar zeven jaar geleden een aantal gruwelijke moorden is gepleegd.
Met de komst van de bruiloftsgasten naar het eiland begint het moorden opnieuw. Wanneer enkele bruiloftsgasten worden vermoord op een manier die overeenkomt met de werkwijze van de dood gewaande seriemoordenaar John Wakefield, rijst de grote vraag of hij wel echt dood en begraven is…

Harper's Island - Trailer

Het bijzondere aan Harper’s Island is dat je iedere aflevering twee dingen wil weten: Wie is de moordenaar? en Wie gaat er deze aflevering dood? Iedereen die op het eiland verblijft is een verdachte in deze 13 aflevering durende Cluedo. Maar niet alleen voor de kijker is dit spannend, de acteurs wisten zelf ook niet hoeveel afleveringen ze in leven zouden blijven. Pas de avond voor de opnames van hun moord werden ze door het productieteam op de hoogte gesteld. Dit heeft denk ik een positief effect gehad op het acteerwerk en de geloofwaardigheid van de karakters.

harpers island - henry dunn en abby millsBij de manier waarop de bruiloftsgasten van Harper’s Island om het leven worden gebracht, kunnen horrorliefhebbers hun vingers bij aflikken. In The Making of op disc vier worden deze special effects, gore en stunts nog nader belicht. Voor de acteurs was de serie zeer bijzonder, pas de avond voor de opname van de desbetreffende aflevering werd de acteur op de hoogte gebracht van de dood van zijn of haar karakter. Op dezelfde disc vind je ook het interessante Casting Harper’s Island. Op de tweede disc vind je ook Harper’s Globe, de Webisodes die ten tijde van de serie in Amerika zijn uitgezonden. Hoewel Harper’s Globe genomineerd is Best Companion Web Series, komt het op televisie niet over.

Ik heb enorm genoten van deze serie, wekenlang gespeculeerd wie de winnaar moordenaar zou zijn, wie er dood ging en telkens weer verrast door een leuke wending in het plot. De serie verschijnt 14 oktober op DVD en het risico bestaat dat je de serie niet los kan laten en alle 13 afleveringen aan één stuk doorkijkt.

Sterren: 4.5 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “Serie Harper’s Island: combinatie tussen slasher en Cluedo”

Plaats een reactie