Hatchet 3: Het wordt weer hakken in de Bayou!

Hatchet 3Nog maar een klein maandje wachten, op 14 juni, en dan is het weer zover: Hatchet 3 komt uit! Nouja.. in de VS dan. Want tot op heden heeft er nog nooit een release plaatsgevonden voor een van de Hatchet films hier in Nederland.

Even terug naar Hatchet uit 2006. Horrorliefhebber Adam Green vindt dat het eens tijd word voor een echte Amerikaanse slasher met een iconisch karakter zoals Jason, Freddy of Leatherface. Hij schrijft een verhaal ‘Hatchet’ en gaat daarmee de markt op. Na jaren ploeteren en met behulp van HET Horrortijdschrift Fangoria krijgt hij uiteindelijk de financiering rond.

Het verhaal van Hatchet is lekker simpel. In de moerassen van Louisiana huist een mismaakt monster genaamd Victor Crowley. Victor werd als kind flink gepest door kinderen uit de buurt vanwege zijn mismaakte uiterlijk. Wanneer een grap van die kinderen uitpakt tot de dood van zijn vader zint hij wraak en iedereen die ook maar in de buurt van zijn huis komt moet het ontgelden!

De eerste Hatchet film was een slasher in zijn puurste vorm. Het plezier in het maken ervan was ook duidelijk te merken. Hoewel simpel, zoals menig slasher, bevatte de film een aantal vindingrijke moorden. Voor de ware liefhebber was dat echt lachen, gieren en brullen. De grappen, want de film neemt zich ook niet al te serieus, zijn soms hilarisch. Tevens wordt Victor Crowley gespeeld door Kane Hodder die fans nog wel herkennen als zowel Jason Voorhees en Leatherface uit een aantal films uit die filmreeksen. En ook Robert Englund (Freddy Krueger) en Tony Todd (Candyman) maken memorabele cameo’s. Helaas viel het vervolg uit 2010 toch best wel tegen.

De trailer van deel drie blijft zoals verwacht mag worden trouw aan het origineel alleen ziet het er naar uit dat het aantal slachtoffers nog groter gaat worden. Marybeth (wederom gespeeld door Danielle Harris uit deel 2) wil haar vader, broer en vrienden die ten prooi zijn gevallen aan Victor wreken en gaat samen met opsporingsteam er op uit om Victor Crowley voor eens en altijd het zwijgen op te leggen.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “Hatchet 3: Het wordt weer hakken in de Bayou!”

Plaats een reactie