Disney’s Haunted Mansion volgens Guillermo Del Toro: live-action 3D horrorfilm

Op de Comic-Con in San Diego deed Disney een verassende aankondiging: Guillermo Del Toro gaat werken aan een 3D film over de beroemde attractie The Haunted Mansion dat in elk pretpark van Disney is te vinden.

Del Toro’s Haunted Mansion zal in geen enkel opzicht lijken op Disney’s familiefilm met Eddy Murphy uit 2003, deze film wordt volgens Guillermo echt eng: The Haunted Mansion live-action 3D horrorfilm. Del Toro zal de film produceren en schrijft samen met Matthew Robbins het script.

Haunted Mansion -Disney WorldHet verhaal gaat ook ‘off the ride’ en wordt gebaseerd op een legende rond de opening van het eerste Haunted Mansion in Disneyland New Orleans in 1969. Eén van de geesten zou de dag na de opening zijn verwijderd, daar deze veel te eng was: Hatbox Ghost. Guillermo Del Toro beeldt zich in dat alle Haunted Mansions in de wereld via een soort van (geestes)netwerk met elkaar in contact liggen en de spin in het midden van dat web zal Hatbox Ghost zijn.

In werkelijkheid is toendertijd Hatbox niet in het Haunted Mansion geplaatst om de simpele reden dat men het niet werkend kreeg…

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
3 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Martijn Knegt
13 jaren geleden

En hopen dat ie daarna weer een film gaat maken voor zichzelf!

Mick
Mick
12 jaren geleden

Als het iets van Epic Micky meets Hellboy wordt. I AM IN.

3
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x