Disney’s Haunted Mansion volgens Guillermo Del Toro: live-action 3D horrorfilm

Op de Comic-Con in San Diego deed Disney een verassende aankondiging: Guillermo Del Toro gaat werken aan een 3D film over de beroemde attractie The Haunted Mansion dat in elk pretpark van Disney is te vinden.

Del Toro’s Haunted Mansion zal in geen enkel opzicht lijken op Disney’s familiefilm met Eddy Murphy uit 2003, deze film wordt volgens Guillermo echt eng: The Haunted Mansion live-action 3D horrorfilm. Del Toro zal de film produceren en schrijft samen met Matthew Robbins het script.

Haunted Mansion -Disney WorldHet verhaal gaat ook ‘off the ride’ en wordt gebaseerd op een legende rond de opening van het eerste Haunted Mansion in Disneyland New Orleans in 1969. Eén van de geesten zou de dag na de opening zijn verwijderd, daar deze veel te eng was: Hatbox Ghost. Guillermo Del Toro beeldt zich in dat alle Haunted Mansions in de wereld via een soort van (geestes)netwerk met elkaar in contact liggen en de spin in het midden van dat web zal Hatbox Ghost zijn.

In werkelijkheid is toendertijd Hatbox niet in het Haunted Mansion geplaatst om de simpele reden dat men het niet werkend kreeg…

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “Disney’s Haunted Mansion volgens Guillermo Del Toro: live-action 3D horrorfilm”

Plaats een reactie