Haunters (Min-suk Kim, 2010)

hauntersHaunters staat beschreven als een actie-thriller en hoewel dit aardig klopt, vraag ik mij af in hoeverre regisseur Min-suk Kim eigenlijk een komische actie-thriller heeft willen maken.

De intro van Haunters begint redelijk sterk als een bovennatuurlijk thriller waarin Cho-In wordt geïntroduceerd. Zijn vader drinkt en terroriseert het gezin, waarom Cho-In zijn bovennatuurlijk krachten inzet om zich van dit onheil te ontdoen. Hij heeft de macht om met zijn geest mensen te dwingen te doen wat hij wil. Zijn moeder is blij, maar doodsbang voor deze krachten…

De film vervolgt zich jaren later Cho-in (Kang Dong-Won) is volwassen, berooft pandjeshuizen en komt daar eigenlijk altijd mee weg. Totdat hij Kyu-nam (Ko Soo) tegenkomt die immuun lijkt te zijn voor zijn telepathische krachten. Als Kyu-nam hem probeert tegen te houden gaat het mis en doodt Cho-in de baas van het pandhuis. Kyu-nam zweert wraak en een kat en muisspel begint. De confrontatie loopt totaal uit de hand en de twee komen lijnrecht tegenover elkaar te staan. Met alle gevolgen van dien…

Zodra Kyu-nam wraak zweert en samen met zijn vrienden de confrontatie aan wil gaan, wordt de film een stuk minder serieus en lijkt haast een parodie te worden. Pas tegen het einde van de film pakt Haunters de spanning weer terug en eindigt het met de kwaliteit waarmee het begon.

En dat is jammer, regisseur Min-suk Kim had hier een duidelijkere keus moeten maken, óf keiharde thriller (dat kunnen Koreanen) óf een comedy (zoals hij schreef voor The Good, the Bad, and the Weird). Aan de acteurs ligt het in ieder geval niet, het lijkt alleen soms alsof ze beiden in een andere film spelen en dat is een hele prestatie.

Haunters is nu te koop op dvd en blu-ray.

Sterren: 2 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie