Recensie: The Haunting of Molly Hartley (Mickey Liddell, 2008)

The Haunting of Molly Hartley is een film die behoorlijk rondspookt en alleen op die manier een beetje de titel verklaart. De film begint bijna klassiek met een verliefd stelletje in een verlaten boshut. De vader van het bijna 18-jarige meisje is hier niet zo blij mee, sterker nog hij wil ten allertijde verkomen dat zijn dochter 18 wordt. Een sterk begin, wat zeker niet over de rest gezegd kan worden, de film springt naar het heden waar we Molly Hartley (Haley Bennett) leren kennen.

Haunting of Molly HartleyIs gek zijn genetisch bepaald? Of is de duivel ermee gemoeid? Nieuwe vrienden, nieuwe rivalen, een nieuw lief… halverwege je laatste schooljaar naar een andere school verkassen, het is niet ideaal voor een rusteloze 17-jarige tiener. Zeker niet als je, zoals Molly Hartley, een duister verleden met je meedraagt. Naast dit onzekere nieuwe begin, krijgt Molly ook af te rekenen met stemmen in haar hoofd, hallucinaties en plotse paniekaanvallen. Maar hebben haar bloedneuzen en hoofdpijn iets te maken met de angst voor haar labiele moeder, opgesloten in een psychiatrische instelling? Is ze zelf gek aan het worden? Of zijn het symptomen van een gruwelijke voorspelling die uitkomt wanneer ze 18 wordt? Terwijl haar verjaardag met rasse schreden nadert, wordt de spanning bijna ondraaglijk…

The Haunting of Molly Hartley is een tienerhorror die de spanning en de spoken in het hoofd van Molly niet weet over te brengen op de kijker. Buiten haar hoofd wordt ze heen en weer getrokken tussen haar vader (Jake Weber), een streng gelovige klasgenote (Shanna Collins) en de knapste jongen van de klas (Chace Crawford), allemaal met een eigen agenda terwijl Molly zelf nog zoekende is. Ook dat maakt het de kijker niet duidelijker.

Er had mogelijk zelfs een prima (tiener)serie in gezeten, dat is ook het niveau van het acteerwerk, het einde biedt ook een prima opening voor meerdere seizoenen. Als film is The Haunting of Molly Hartley helaas niet geslaagd.

The Haunting of Molly Hartley is nu te koop op dvd.

Sterren: 2 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Recensie: The Haunting of Molly Hartley (Mickey Liddell, 2008)”

Plaats een reactie