De persoonlijke horror van Hawkeye in Marvel Universe vs The Avengers

Marvel Universe vs The Avengers

Marvel is niet een naam die vaak genoemd wordt in de wereld van horrorcomics. Ze hebben echter wel af en toe een verdwaald verhaal dat donkerder is dan hun alom bekende Spiderman, X-men of Iron Man, zoals in het geval van bijvoorbeeld The Punisher.

In de derde serie uit de reeks “Marvel Universe vs. ” kom je in een wereld terecht die volledig naar de knoppen is. Een plaag heeft een groot gedeelte van de helden uit het Marvel universum veranderd in kannibalistische monsters. Je volgt vervolgens de boogschutter Hawkeye die steeds meer verantwoordelijkheid krijgt om de wereld te redden, of in ieder geval te wreken…

Volgens schrijver Jonathan Maberry is het verhaal een beschrijving van de persoonlijke horror en pijn van het hoofdpersonage. Hawkeye moet, als een man zonder bovennatuurlijke krachten, zich staande houden tegenover zijn oude teamgenoten. Geen prettige gedachte, als je denkt aan bijvoorbeeld The Hulk of Thor, welke (virtueel) onsterfelijk zijn. Uiteindelijk komt het neer op één man met een koker vol pijlen. Maberry zelf zegt: ‘Het is een speciaal soort horror en een speciaal soort helden verhaal. Ik denk dat men erg mee gaat leven met Hawkeye’.

Marvel Universe vs The Avengers #1 werd op 10 oktober gepubliceerd door Marvel Comics en kost $3,99. Deel 2 zal op 14 november voor hetzelfde bedrag in de winkels te krijgen zijn. Voor een preview kun je kijken op de site van Horror News Network.

Interessant artikel?

2 gedachten over “De persoonlijke horror van Hawkeye in Marvel Universe vs The Avengers”

Plaats een reactie