Heksenprocessen van Salem centraal in nieuwe tv-serie

De Amerikaanse tv-zender WGN America zet komende lente zijn eerste stappen in de wereld van de series met de eigen tv-serie Salem.

Salem

Het eerste seizoen van de 13-delige reeks Salem speelt zich af in het 17e-eeuwse Massachusetts en onderzoekt wat er echt gebeurde tijdens de beruchte heksenprocessen in het stadje Salem. Wie of wat wakkerde het haatvuur van de stedelingen aan en welk duister en bovennatuurlijke waarheid zit verborgen in de verhalen die wij kennen. Want in Salem bestaan heksen echte, maar ze zijn niet wie of wat ze lijken. In het eerste seizoen van Salem wordt een gedurfde nieuwe visie over Salem en heksen gepresenteerd onder de mom van een epische romance die draait rond deze explosieve revelatie.

Zender WGN America verzamelde voor zijn eerste eigen tv-serie een aantal bekende tv-gezichten. Hoofdrol is er voor Seth Gabel, die Lincoln speelde in Fringe. In Salem vertolkt Gabel de lokale aristocraat Cotton Mather die aan het hoofd staat van de heksenprocessen. Nikita-acteur Shane West speelt een oorlogsveteraan die terugkeert naar zijn geboortedorp Salem waar hij zich verbaast over de heksenjacht die er plaatsvindt. Janet Montgomery (die de hoofdrol speelde in de kortlopende CBS-advocatenreeks Made in Jersey) speelt de heks Mary Sibley en haar rechterhand wordt vertolkt door Ashley Madekwe, die Ashley vertolkte in de ABC-soap Revenge.

Salem is een reeks van Star Trek: The Next Generation en Terra Nova-scenarist Brannon Braga. Hij werkt voor de reeks samen met The Haunting in Connecticut-scenarist Adam Simon. Richard Shepard regisseerde de pilootaflevering voor de reeks. Shepard regisseerde ook al de pilot van Ringer en Golden Boy en regisseerde enkele afleveringen van Girls.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ICJaJgbZDKI

Een exacte startdatum voor het eerste seizoen van Salem is er nog niet, maar het zou ergens in het voorjaar van 2014 zijn.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie