Helix seizoen 2 op Film 1

Vorig jaar april kon je genieten van het eerste Seizoen van de Syfy serie Helix op Film 1. Deze maand wordt seizoen 2 uitgezonden en één ding is duidelijk: seizoen 2 is totáál anders.

Hoe zat het ook alweer?
In Helix vertrekt Dokter Alan Farragut (Billy Campbell) met een team onderzoekers (waaronder zijn ex-vrouw Julia) van het Center for Disease Control naar een onderzoekslaboratorium op Antartica. Er is een onbekend virus uitgebroken en één van de besmette personen is Alan’s broer Peter. Deze is in quarantaine geplaatst maar weet te ontsnappen en laat vervolgens een spoor van destructie achter. Al snel raken er meer mensen besmet die vervolgens veranderen in Vectors, een soort agressieve zombies (alleen zijn ze niet dood).
Het onderzoekscentrum wordt gerund door Dr. Hiroshi Hatake en het is al meteen duidelijk dat hij meer van de uitbraak afweet dan hij laat merken. Hij heeft daarnaast een rare interesse voor Julia, die hij beter blijkt te kennen dan zij weet. Seizoen 1 speelt zich af in een afgesloten onderzoekscentrum op Antarctica met in de omgeving alleen maar sneeuw en ijs.

Helix Seizoen 2

Hoe gaat het verder?
Ook seizoen 2 speelt zich af op een afgelegen plek, namelijk het door een stam bewoonde eiland St. Germain. Het is zo’n 15 maanden later en Peter lijkt een ziekte op het eiland te onderzoeken, Alan is op zoek naar antwoorden en Julia is bezig aan haar eigen quest.
Wat we precies van dit seizoen kunnen verwachten is onduidelijk. Er lijkt totaal geen verbinding te zijn tussen seizoen 1 (of het einde daarvan) en 2. De drastische locatie wijziging speelt daar een grote rol in. De trailerbeelden doen sterk denken aan de serie Lost. Alleen de aanwezigheid van dezelfde karakters verraad dat het hier om dezelfde serie gaat. Gedurende de serie zijn er flash forwards naar de toekomst (30 jaar verder). Wat dat als toevoeging heeft is tevens niet duidelijk. Wellicht dat de serie een totaal andere look en feel heeft gekregen om dingen wat spannender te maken? Het blijft een grote verrassing.

In Amerika wordt Helix uitgezonden door Hulu en op Netflix. In Nederland is seizoen 2 inmiddels te bekijken op Film 1.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie