Helix: Nieuwe sf/thriller-serie bij Film1

helix-syfy-seriesIn Helix vertrekt Dokter Alan Farragut (Billy Campbell) met een team onderzoekers van het Center for Disease Control naar een onderzoekslaboratorium op Antartica. Er is een onbekend virus uitgebroken en een van de besmette personen is Alan’s broer Peter. Het centrum wordt gerund door Dr. Hiroshi Hatake en het is al meteen duidelijk dat hij meer van de uitbraak afweet dan hij laat merken. De situatie verslechterd wanneer Peter (die in quarantaine is geplaatst) ontsnapt en een spoor van destructie achter laat. Het onderzoekscentrum wordt vervolgens afgesloten en contact met de buitenwereld is daarmee ook niet meer mogelijk.

HelixDe serie doet een beetje denken aan een combinatie van 28 days later, Alien en Outbreak waarin er ook een mensheid bedreigend virus uitbreekt.

Het script van Helix wordt geschreven door Cameron Porsandeh en Ronald D. Moore (Battlestar Galactica) is verantwoordelijk voor de productie. Het eerste seizoen telt 13 afleveringen en er is inmiddels een GO gegeven voor seizoen 2.

In Nederland is het eerste seizoen te volgen op Film 1.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie