Hellboy krijgt zijn eigen bier: The Right Hand of Doom

hellboybeer3Ter ere van de 21ste verjaardag van Mike Mignola’s Hellboy, is er voor de rode duivel een special bier gebrouwen. The Right Hand of Doom, gemaakt in samenwerking tussen Dark Horse Comics en Rogue Ales, zal uitkomen in een gelimiteerde uitgave op 22 februari. Het zal verkrijgbaar zijn op www.rogue.com.

Mignola had nooit verwacht dat er op een dag Hellboy-bier zal bestaan. Een betere tijdstip had ze niet uit kunnen kiezen om dit biertje te introduceren. Nou kan Hellboy Mignola eindelijk een keer op een biertje trakteren.
Rogue Ales kwam bij Mike Richardson, directeur van Dark Horse Comics, met het idee om een krachtige rode ale te brouwen voor Hellboy. Richardson vond het meteen een geweldig idee. Het is iets compleet nieuws en perfect voor de fans en is Mignola’s creatie waardig.

Right Hand of Doom is gebrouwen met dezelfde passie en intensiteit die Mignola en Dark Horse Comics al 21 jaar voortbrengen met Hellboy, zegt Brett Joyce, directeur van Rogue Ales.

Op het flesje zal uiteraard een tekening van Hellboy prijken. De première van het biertje was tijdens een signeersessie van Mike Mignola op vrijdag 20 februari in de winkel Things From Another World Comics in Portland. Daar signeerde Mignola samen met Matt Kindt (Mind MGMT), Eric Powell (The Goon) en Brian Wood (Conan the Barbarian).
Het bier is daarna online verkrijgbaar op de site van Rogue Ales. Helaas is de verkoop alleen voor Amerika.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Hellboy krijgt zijn eigen bier: The Right Hand of Doom”

  1. Haha, cool! Inderdaad jammer dat je het niet hier kunt bestellen, maar als het wel kon zou ik het waarschijnlijk niet doen, vanwege de verzendkosten en breekbaarheid van de bestelling 😛 Wel één van de mooiste bierflesjes die ik ooit heb gezien!

    Beantwoorden

Plaats een reactie