Rise of the Black Flame, een nieuw verhaal in de wereld van Hellboy

Er worden meer geheimen onthult over de wereld van Hellboy. Dit keer over de mysterieuze, kwaadaardige Black Flame. Een terugkerende karakter in de vorm van een skelet met zwarte vlammen, maar de lichamen gebruikt van mensen om tot leven te komen. Maar wat is dit vreemde wezen precies en waar komt het toch precies vandaan? Dark Horse Comics komt met een vijfdelige stripserie die het verhaal zal vertellen over wie en wat Black Flame is in Rise of the Black Flame.

hellboy Rise of the Black FlameUit de steden van Siam verdwijnen opeens vele jonge meisjes en het spoor leidt diep de jungle in, naar de schuilplaats van een bloeddorstige sekte, de Cult of the Black Flame.

Mike Mignola (De man achter Hellboy) en Chris Roberson (iZOMBIE) werken weer samen om dit verhaal uit te brengen. Hiernaast werken ze ook nog aan de Hellboy-spinoffs Hellboy & the BPRD: 1954 en Witchfinder: City of the Dead. De tekeningen worden verzorgd door Cristopher Mitten (Criminal Macabre, 30 Days of Night), ingekleurd door Dave Stewart.

Over het verhaal vertelt Chris Roberson dat er een man was met de naam Black Flame, maar ook een oude sekte met dezelfde naam, diep verborgen in de jungle van Zuidoost Azië. De wreedheid en meedogenloosheid van de mensheid komt weer volop aan bod in Rise of the Black Flame, en wordt duidelijk hoe deze oude sekte precies in verband staat met de gevaarlijkste slechterik die Hellboy ooit gekend heeft.

Mike Mignola vindt het geweldig dat er na al die jaren nog zoveel te ontdekken valt in de wereld van Hellboy. Cristopher Mitten vindt het geweldig om mee te mogen werken aan zo’n rijke wereld als die van Hellboy. Het heeft hem alleen nog nieuwsgieriger gemaakt en wilt nog veel meer verkennen en ontdekken wat meer raadsels verborgen ligt in de hoekjes en gaten van Hellboy.

Het eerste deel van Rise of the Black Flame komt uit op 7 september.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie