Beleef een avontuur met ‘Help’ korte 360-film

Dat regisseur Justin Lin actievolle films maakt weten we door Fast & Furious 1 & 6. Direct na het afronden van de productie van deel 6 werd de regisseur gebeld door Google voor een mobile-only film. De film werd twee jaar later vertoond op Google’s I/O developer conference in San Francisco. Ik kwam de korte film ‘Help’ (5 minuten) tegen op de #YoutubeBeach op het Cannes Lions Festival en was direct onder de indruk.

help-360-camera

De korte film ‘Help’ is volledig 360 en je krijgt enorm het gevoel bij de aanval van het buitenaardse wezen in Los Angelos aanwezig te zijn. Iets wat ik nog niet eerder in live action 360-films heb gezien. Een grote uitdaging is het camerawerk, bij 360-opnames is het erg belangrijk dat het beeld stabiel is en je kun geen cameraman achter de camera zetten. De film is daarom ook geschoten met een kraan.

Om de korte film op zijn best te kijken heb je een smartphone nodig met een 360 headset. Dit kan als zo simpel zijn als Google Cardboard, ik hoorde zelfs dat Kruidvat tegenwoordig zulke dingetjes verkoopt. Of met Samsung Gear VR. VR gaat kwam gaming natuurlijk veel verder. Ik game niet erg veel (nu vooral The Walking Dead en Cthulhu Saves the World op Steam), maar denk er veel heel hard over na om de Sony Playstation VR of HTC Vive aan te schaffen.

Geen headset? Ook dan kun je kijken, met je muis kun je in de video om je heen kijken. Het is helaas wel minder indrukwekkend. Enjoy:

360 Google Spotlight Stories: HELP
Wat vinden jullie van deze short?
Sterren: 5

Meer korte films? Kijk een willekeurige uit ons archief

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie