Het is een tweeling: stormachtige trailer Twisters

Eindelijk! We hebben er lang op moeten wachten, maar daar is dan Twisters, hét lang verwachte vervolg op Twister. De succesvolle hit van ‘onze’ Jan de Bont uit 1996. Wij hebben de trailer voor je.

Het heeft lang geduurd, zeker als je bedenkt dat de film uit ’96 behoorlijk wat geld heeft opgebracht (een kleine 500 miljoen, met een budget van 92 miljoen). Het was al een tijdje bekend, maar we hebben nu dan ook eindelijk beeld bij het vervolg in vorm van een trailer.

trailer Twisters
Still uit Twisters (© Universal Pictures)
trailer Twisters
Still uit Twisters (© Universal Pictures)

In 1996 trakteerde Jan de Bont (Speed, Basic Instinct, Flatliners) ons met de fantastische film Twister. Dit was een groot succes en het is dan ook eigenlijk gek dat we zo lang hebben moeten wachten op een vervolg. Waar het eerste deel het ‘maar’ met een kleine 100 miljoen moest doen, gaat dit deel daar ruimschoots overheen met 200 miljoen dollar én een dikke sterrencast.

Daisy Edgar-Jones en Glen Powell spelen de hoofdrollen als een stel tornadojagers. Hè, hebben we dat niet ergens al eerder gezien? Inderdaad, Bill Paxton en Helen Hunt speelden in het eerste deel ook een stel chasers, met als doel om tornado’s te doorgronden en zo de voorspelbaarheid daarvan te vergroten. Sympathiek werk. Levensgevaarlijk, dat ook, maar het zorgde destijds wel voor mega-spectaculaire beelden. Nu zegt een groter budget niet altijd voor een beter resultaat, dus ik hou zeker nog even een slag om de arm.

TWISTERS | Official Trailer

Naast Jones en Powell spelen ook David Corenswet, Anthony Ramos, Sasha Lane en Kiernan Shipka een rol in de film. Twisters is vanaf 19 juli 2024 te zien in de Nederlandse bioscoop. Kun jij je het eerste deel nog herinneren?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

6 gedachten over “Het is een tweeling: stormachtige trailer Twisters”

 1. Een sterrencast? Dat is vast sarcastisch bedoeld? Ik ken er werkelijk niemand van.
  Het lijkt er een beetje op dat dit weer zo’n formule vervolg wordt. Zelfde verhaal, maar met meer, meer, meer van alles. Plus natuurlijk een enorme bak CGI en clichés zie ik in de trailer. Ik ben niet gelijk enthousiast.

  De eerste Twister kan ik me zeker nog herinneren. Heb hem toen in de bios gezien en al een poosje op DVD. Wordt misschien tijd om hem weer eens te kijken. Maar ja, die is al zo lang geleden dat de huidige generatie die vast niet kent. En voor hun zal dit vast een leuke film zijn.

  Beantwoorden
  • Ha Rob. Sterrencast is inderdaad misschien wat overdreven, maar Daisy Edgar-Jones speelt in de hele beklemmende en kannibalistische Fresh en het meeslepende Where the Crawdads Sing. Powell speelt in de laatste Top Gun-film.

   Groet, Sander

   Beantwoorden
   • Dank voor je reactie, Sander! Altijd leuk als er gereageerd wordt 🙂

    Powell speelde inderdaad “Hangman” in Top Gun Maverick, lees ik nu. Die film ga ik binnenkort weer bekijken, dan zal ik wat beter opletten, want hij was me niet echt opgevallen.

    De films waar Daisy in speelt heb ik niet gezien. Crawdads had ik wel willen zien, maar ben ik niet aan toegekomen toen hij draaide.

    Beantwoorden
 2. Jan de Bont heeft ons getrakteerd op Basic Instinct??
  Dat was Paul Verhoeven. Jan de Bont was director of photography tijdens de opname.
  Om de film dan ook op zijn conto te zetten gaat net iets te ver.

  Beantwoorden

Plaats een reactie