Hill House Comics; DC en Joe Hill komen met 5 nieuwe horrorcomics

Joe Hill slaat handen ineen met comic-uitgever DC voor een nieuw label voor horror: Hill House Comics. Hierbij zullen comics uitkomen die door Hill zijn geselecteerd. Plus, elke comic die onder het label uitkomt bevat een deel van de pulp comicreeks Sea Dogs van Joe Hill en Dan McDaid.

Joe Hill is schrijver van boeken en comics zoals NOS4A2 (nu een serie op Amazon Prime Video), Locke & Key (binnenkort een Netflix-serie) en Horns (reeds verfilmd).

De eerste titel, Basketful of Heads, is overigens door hem zelf geschreven met tekeningen van Leomacs. Het eerste deel (van totaal 6) ligt nu in de winkels.
Wanneer de rustige zomer van ’83 voor June Branch wordt verstoord door een gewelddadige huisinbraak, moet ze vechten voor haar leven met een oude Viking-bijl die onmogelijk iemand in één keer kan onthoofden. Wanneer dit occulte wapen doorhakt, leeft het afgehakte hoofd voort … levend, pratend en doodsbang

In november volgt The Dollhouse Family van schrijver Mike Carey en tekeningen van Peter Gross.
Alice houdt extreem veel van haar antieke poppenhuis – ze zou een moord doen om naar de denkbeeldige wereld binnenin te vluchten. Als dit gebeurt, weten de onwerkelijke levende poppen die erin levenprecies wat het mooie, sinistere poppenhuis in gedachten heeft…

Voor december staat The Low, Low Woods op de planning, geschreven door Carmen Maria Machado en tekeningen van Dani.
In het verlaten kolenstadje Shudder-to-Think worden twee tienermeisjes wakker in een bioscoop en een gat in hun geheugen van enkele uren… en als ze vragen stellen, leren ze snel dat niemand om hen heen is wat ze lijken. Behalve misschien voor de mannen zonder huid in het diepe bos en de hertenvrouw die bij maanlicht verschijnt…

Het eerste deel van de comic Daphne Byrne verschijnt in januari, geschreven door Laura Marks en getekend door Kelley Jones.
1890, New York, een jonge vrouw wiens – moeder lid is geworden van een spiritistische cult – ontdekt dat er een angstaanjagende geest in haar lichaam leeft … en begint te begrijpen hoe ze die krachten kan gebruiken.

De laatste titel uit de line-up die nu bekend is bij het nieuwe label is Plunge, wederom geschreven door Joe Hill en getekend door Jeremy Wilson.
Het onderzoeksschip Derleth verdween veertig jaar geleden in het Noordpoolgebied… Maar als de bemanning is gevonden, waarom zijn ze dan geen dag ouder geworden? Hoe zijn ze in staat om ongelooflijke wiskunde te begrijpen? En in godsnaam, wat is er gebeurd met hun ogen?

Van de eerste paar comics kun je hier de preview lezen, of kijk je de onderstaande trailer:

HILL HOUSE COMICS | Official Trailer

Ren jij naar de comicwinkel?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie