HKU afstudeerfilm Niemandsland zoekt steun

poster-niemandslandStaan er nog vervallen pareltjes tussen al de nieuwbouw en asfaltering die Nederland teisteren? Vierdejaars HKU student Daan van den Berg is druk zoekende voor zijn film Niemandsland, een postapocalyptische western met een vleugje horror.

Het Nederland dat we nu kennen bestaat niet meer. Een reeks van rampen hebben het land verwoest achtergelaten. Lil leeft geïsoleerd in dit verlaten landschap. Ze schuwt andere overlevenden en iedere dag is een strijd om te overleven. Als ze geconfronteerd wordt met een gewonde vreemdeling die haar hulp nodig heeft, besluit ze hem te helpen. Maar als die keuze haar in groot gevaar brengt, moet ze een belangrijke beslissing maken. Redt ze zichzelf of heeft ze nog een greintje van menselijkheid in haar?

Van den Berg begon enkele jaren geleden al met het maken van kleine fantasy films die hij als ‘donker’ omschrijft, met een realistische en menselijke boodschap. Eerder maakte hij de nachtmerrieachtige korte film Dorst, waarin een gemaskerde man over de aarde zwerft op zoek naar het laatste drinkwater. Zijn grootste inspiraties zijn Once Upon a Time in the West, The Searchers en The Good, The Bad and the Ugly. Daarmee is zijn afstudeerfilm een samensmelting van zijn favoriete genres die hem ook een handvat geven om interessante vragen te stellen over wat er gebeurd met onze persoonlijkheid in zulke ingrijpende omstandigheden.

De korte film gaat ongeveer vijftien minuten duren en wordt in drie of vier dagen opgenomen. Het budget is nog niet helemaal rond en er kan tot 29 maart nog gedoneerd worden via Cinecrowd. Het streven is om de film in de zomer in première te laten gaan.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie