HKU afstudeerfilm ROOD zoekt steun

Waar ga je heen, zo alleen?Wat is er toch van Roodkapje terechtgekomen? Hoe leef je verder na te zijn verzwolgen door de Grote Boze Wolf? Jasper ten Hoor en Fleur van Keimpema vroegen het zich af en verzonnen het verhaal voor Rood, waarin Roodkapje een vrouw van achterin de twintig is, die nog steeds wordt achtervolgd door die traumatische gebeurtenis. Als er aanwijzingen komen dat de gevreesde wolf nog leeft, besluit ze haar grootste angst te confronteren.

Het idee is ontstaan bij een simpele schrijversoefening waarbij Keimpema de welbekende personages gebruikte, maar gehecht raakte en besloot er haar afstudeerproject van te maken – en te produceren. Ze zocht een regisseur en omdat het een grimmig verhaal was kwam ze al snel uit bij Ten Hoor. Al sinds kinds af aan kon hij zijn ogen niet afhouden van lugubere en prikkelende VHS hoezen van de lokale videoboer. Zijn kennis en fascinatie voor het horrorgenre hebben bijgedragen aan de realisatie van het uiteindelijke scenario.

Via Cinecrowd zijn ze op zoek naar iedereen die een financiële bijdrage wil leveren voor de realisatie van het project. Het verhaal vindt plaats in de sprookjeswereld van de gebroeders Grimm en dat vraagt om aandacht voor aankleding en sets. Tot eind januari kun je een bijdrage leveren en daar staat altijd iets voor over, afhankelijk van je gulheid.

De opnamen vinden plaats in februari en de première ergens in de zomer.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “HKU afstudeerfilm ROOD zoekt steun”

Plaats een reactie