Hoofdrolspeelster gevonden voor miniserie Rosemary’s Baby

Zoe SaldanaVorige maand gaf de Amerikaanse netwerkzender NBC groen licht voor de 4-delige miniserie Rosemary’s Baby, een bewerking van het beroemde boek van Ira Levin. Het verhaal werd al eerder succesvol vertaald naar het grote scherm door Roman Polanski met Mia Farrow en John Cassavettes in de hoofdrollen. Voor de TV-versie raakte nu bekend dat actrice Zoe Saldana de hoofdrol zal vertolken. Zoe Saldana is bekend voor o.a. haar vertolking van Uhura in de JJ Abrams-reboot van Star Trek en als Neytiri in de Avatar-films.

Rosemary’s Baby vertelt het verhaal van een jonge, naïeve vrouw, Rosemary Woodhouse, die samen met haar man verhuist naar een appartement in Parijs. Daar maken ze kennis met hun vreemde onderburen en de vrouw begint rare dromen te krijgen. Ze wordt ze in één haar van dromen verkracht door een demon. Enkele weken later blijkt de vrouw zwanger te zijn. Wanneer ze ontdekt dat de onderburen deel uitmaken van een satanische sekte, nemen haar twijfels rond de zwangerschap toe.

De bewerking van het beroemde boek van Ira Levin ligt in handen van Scott Abbott en American Horror Story-scenarist James Wong. Treme-regisseuse Agnieszka Holland neemt de regie van de miniserie voor haar rekening. De productie zou binnenkort in Parijs van start gaan en het resultaat zal waarschijnlijk ergens in de loop van het TV-seizoen 2014-2015 te zien zijn in Amerika.

Interessant artikel?

Plaats een reactie