Twee Aziatische horrorfilms tijdens het 14e CinemAsia Film Festival

14e CinemAsia Film Festival
CinemAsia Film Festival

Nadat het vorig jaar niet door is gegaan, is er dit jaar gelukkig weer van 10 tot en met 15 mei het 14e CinemAsia Film Festival in Amsterdam. Van donderdag 10 tot en met zondag 15 mei spelen in Studio/K, Rialto De Pijp en Rialto VU verschillende Aziatische films met uiteenlopende genres. Van Vietnamese liefdesverhalen tot en met Chinese vertellingen over eenzaamheid. Voor elk wat wils, zou ik bijna willen zeggen. Voor ons horrorliefhebbers is het dit jaar wat karig, maar er zijn toch twee films die ik in de spotlight wil zetten.

Missing (Japan)

Santoshi is depressief en zit tot zijn nek in de schulden nadat zijn vrouw is overleden. Zijn dochter Kaede heeft het er erg moeilijk mee dat het zo slecht gaat met haar vader. Om uit de schulden te komen besluit Santoshi op jacht te gaan naar een seriemoordenaar. Tijdens die jacht verdwijnt hij spoorloos en nu staat Kaede er helemaal alleen voor om erachter te komen wat er met hem is gebeurd. Wat begint als een mysterie draait al snel uit op een verschrikkelijk verhaal wat de diepste emoties van de mens op de proef stelt.
Missing draait op vrijdag 13 mei om 21:15 in Rialto De Pijp en zaterdag 14 mei om 23:00 in Studio/K.

PARANOIA | Official Trailer

PARANOIA (Indonesië)

Moeder Dina vlucht samen met haar tienerdochter Laura voor haar gewelddadige echtgenoot Gion nadat hij veroordeeld en gevangen genomen is. De overheid besluit om een aantal gevangenen vrij te laten om zo de uitbraak van het coronavirus in te dammen. Hierbij wordt Gion vrijgelaten en zien Dina en Laura zich genoodzaakt weer te vluchten. In het afgelegen dorpje waar ze zich schuilhouden leven zij dagelijks in paranoia en kunnen ze niemand vertrouwen. Als dan in een naburig dorpje een vreemdeling verschijnt, maakt dat de dingen voor moeder en dochter er niet makkelijker op.
PARANOIA draait op woensdag 11 mei om 21:15 in Studio/K, zaterdag 14 mei om 21:45 in Rialto VU en zondag 15 mei om 16:30 in Studio/K.

Kaarten zijn via de links te kopen. Voor meer informatie over de locaties en de andere films kan je terecht op de website van CineAsia Film Festival. Naast films staat er nog veel meer op het programma, zoals workshops, speciale bijeenkomsten en onvervalste karaoke-feestjes. Ga jij naar het 14e CinemAsia Film Festival toe? En zo ja, welke film(s) kijk jij naar uit?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie