Horror Block: elke maand een cadeau voor jezelf?

Een abonnement op een tijdschrift of krant is heel logisch, waarom zou je elke dag naar de kiosk lopen om je krant te halen. In 2010 bedacht het bedrijf Birchbox dat het voor bijvoorbeeld scheermesjes eigenlijk hetzelfde verhaal is, die heb je gewoon regelmatig nodig. Inmiddels zijn er abonnementen voor sokken, tentharingen of suikervrije snacks. Je kunt inmiddels zelfs ook een paar keer per week verse etenswaren met bijbehorend recept laten bezorgen. De Amerikaanse webwinkel Amazon heeft recent ook de ‘subscribe & save’ functie geïntroduceerd.

Maar wat hebben wij daaraan? Veel leuler is de ‘monthly subscribtion mystery box’ van het Canadese bedrijf Nerd Block. Vorig jaar begonnen ze begon vorig jaar met het verschepen van mystery boxes, de standaard box bevat goodies en gadget van of gebaseerd op de producten van Marvel, Star Wars, Nintendo, DC Comics, Jinx en anderen. Deze zomer is Nerd Block ook begonnen met Horror Block en dat wilde ik natuurlijk direct uitproberen.
https://www.youtube.com/watch?v=TuizRUVfRqo

Wat zit er in een Horror Block?

Inclusief verzendkosten naar Nederland kun je een mystery box online bestellen voor ~€25. Eenmaal per maand worden alle Horror Blocks verzonden, je ontvangt een mailtje met dat bericht en zult dan zo’n 10 à 14 dagen moeten wachten tot het pakket de oceaan is overgevlogen. Ik heb inmiddels die Horror Blocks ontvangen en de inhoud heeft een vaste samenstelling. Elke maand heeft een “Horror Certified Product of the Month”, het belangrijkste item van de maand en in meestal een statue toy. Ook bevat elke door de nieuwste uitgave van het Canadese horrormagazine Rue Morgue en een t-shirt. De overige drie items zijn wat kleinere goodies. De doos is trouwens ook prachtig vormgegeven “Don’t Open, Dead Inside!”

Horror Block Juni

 • Product of the Month: The Walking Dead Pop! Figure van Funko. “They’re cute, they’re deadly and they’re ready to fill an empty spot on your shelf!” – Ik ontving de Bicycle Girl uit de pilot van de serie, maar anderen ontvingen bijvoorbeeld The Governor of Michonnee’s Pet Walkers.
 • T-shirt: One, Two, Freddy’s Coming for you! – Een t-shirt van A Nightmare for Christmas. Bij het bestellen van het Horror Block moet je een maat opgeven en het is altijd spannend of buitenlandse maten dan goed overeenkomen, bij Horror Block gaat dit goed.
 • Het magazine Rue Morgue #146 met aandacht voor (nooit gemaakte) horrorseries, setbezoek van Deliver Us From Evil en meer
 • Gelaskins – een set stickers met je favoriete horroriconen, geschikt voor telefoons, tablets en laptops.
 • Horror Mystery Mini – leuk, nog een poppetje! Wederom willekeurig, bij mij staat een kleine Jason in de kast.
 • Blood Red Soap – Goed om een grap mee uit te halen of neer te leggen op jouw Halloweenfeest, een zeepje dat voor rood schuim zorgt.

horror-block-june2014-1

Horror Block Juli

 • Product of the Month: Sharknado Pop Figure van Funko. “What’s worse than a tornado? A tornado with sharks!” – Ik heb genoten van beide Sharknado-films, dus dit is zeker een hit, het poppetje is overigens net zo over-the-top als de film!
 • T-shirt: Frog Brothers – Vampire Hunters – Een t-shirt gebaseerd op de film The Lost Boys, een klassieker.
 • Rue Morgue met deze maand The Crow – 20 bitterzoete jaren later, Haunted Stuff – zijn wel echt behekste voorwerpen?, achter de schermen van de cultklassieker Phantom of the Paradise en natuurlijk meer.
 • Zumbies Walking Thread – een grappig touw-poppetje, leuk voor aan je tas, telefoon of misschien als sleutelhanger.
 • Alien buttons – Ik was er bij mijn bezoeker aan de San Diego Comic-con ook al verbaasd over, Amerikanen vinden buttons nog steeds erg hip. Ik niet, maar deze Alien-button zijn wel vet!
 • Nightmare Before Christmas Blind Box – Wederom een verrassing, in mijn doosje had ik de ‘Shock & Zero’. Erg leuk!

horror-block-juie2014-1

Horror Block Augustus

 • Product of the Month: Jigsaw Killer + puppet & tricycle! – Tot nu toe toch wel echt het gaafste item in de Horror Blocks, Jigsaw is ongeveer 15 cm groot en zal samen met de pop op driewieler fantastisch in de kast staan. Hier zit hij nog in de verpakking omdat ik er nu even geen plek voor het en hem niet wil beschadigen.
 • T-shirt: Alien – Xenomorph – T-shirts zonder tekst vind ik sowieso leuker en dan is het er ook nog één met Xenomorph, die ga ik zeker dragen!
 • Rue Morgue besteedt deze maand veel aandacht aan Eli Roth’s The Green Inferno en andere kannibalenfilms, Halloween duurt in het zuiden van Azië een maand, een duik in de geschiedenis met de Britse filmstudio Amicus.
 • Tales From The Crypt Comic – een heruitgave van de klassieke horrorcomics, een erg fijne aanvullen op het leesvoer van de Rue Morgue. Helaas ontving ik de heruitgave van #2, dan wil je haast #1 ook ergens kopen.
 • Zombie Auto/Raam-sticker – Deze vind ik niet mooi, waarom zou je dit op je auto plakken?
 • Finger Bone Pen – Simpel en stijlvol, deze heb ik nu vast voor mijn Nachtvlinders-aantekeningen.

De inhoud van Het Horror Block van augustus is wat mij betreft de beste tot nu toe!
horror-block-augustus2014-1

Conclusie:

De kwaliteit van de producten is goed. Het item van de maand is telkens een goede keuze. Erg blij ben ik ook met het ‘abonnement’ op Rue Morgue, het blad biedt iedere maand veel leesplezier met nieuws, achtergronden en klassiekers. Persoonlijk ben ik niet tevreden over de t-shirts, dit is ook smaak; ik draag zelf liever vrolijke, kleurige geek-shirts. Ze zijn wel van goede kwaliteit De overige goodies zijn een mooie aanvulling, niet erg bijzonder en toch leuk.

Is Horror Block die €25 per maand waard? Als je puur naar de winkelwaarde van de producten kijkt dan is het een koopje. Maar kijk je naar welke artikelen je normaal gesproken zelf echt zou aanschaffen, dan komt de waarde al veel lager uit. Nog een tip als je iets niet leuk vindt; je kunt het altijd als cadeautje aan iemand anders geven.

Wat Horror Block nu al voor elkaar heeft gekregen: ik kijk er elke maand naar uit en heb veel plezier aan het uitpakken. Elke maand een cadeautje voor jezelf!
Horror Block is te bestellen via NerdBlock.com en kost inclusief verzendkosten naar Nederland $32,49, omgerekend ~€25,00

Sterren: 4 / 5

Interessant artikel?

3 gedachten over “Horror Block: elke maand een cadeau voor jezelf?”

 1. Cool 🙂 Erg verleidelijk, maar ik heb helaas niet echt ruimte voor nog meer spullen. Zou trouwens wel handig zijn om ook naar de website te linken als je er een heel artikel aan wijdt 😉

  Beantwoorden

Plaats een reactie