Horror Caviar: het kookboek

Men neme: wat schedels, veel bloed en 29 horrorfilms. Leg de verbanden. Dan heb je zo een boek dat binnen 24 uur over het internet golft. Aldus geschiedde. Het boek Horror Caviar: A Cookbook kost 60 dollar maar dan heb heb je ook wat. Bloedmooi in woord en beeld.

Een klassiek kookboek is het evenwel niet, wel een prachtige verzameling foto’s van gerechten met essays in relatie tot horrorfilms. Het is mooi verdeeld in een uitgebreide maaltijdstructuur van voorgerecht ( first course), hoofdgerecht (main course), nagerecht (dessert), drinks en snacks. De inhoudsopgave laat een hoeveelheid bedachte recepten zien in de vorm van artistieke vondsten, zoals bij The Shining: ‘Frozen in time’ met als gerecht: ‘Snap pea Gelatine Labyrinth’. 

Het is een fantastisch idee en uitstekend uitgevoerd, als je van de kunstzinnige verbeelding houdt. Maar het stelt degenen teleur die dachten: hoera, een laagdrempelig kookboek waarmee ik mijn gasten de stuipen op het lijf kan jagen. 

Misschien is dat een idee voor een Nederlandse uitgever. We zijn tenslotte het land waarin al van oudsher bloedworst op het menu staat (tegenwoordig hopelijk ook in een vegan versie), dus in onze cultuur zit een publiek. En trouwens, met wat creativiteit komt een mens ver in de keuken. Maak zelf bottencake door flinke stukken kokosnoot te laten uitsteken. Experimenteer met kleurstof en structuur.  Met marsepein valt een leuke schedel te kleien, die dan passend gevuld kan worden. Zelf heb ik een keer een verloofde het huis uit gejaagd door blauwe kleurstof door de pasta te doen, en iets te zeggen over de smaak van babyhersenen. Alsof die blauw zijn, enfin.

Het is een mooi boek, maar wel: voor de selecte liefhebber.

Horror Caviar: A Cookbook
Omvang: ruim 22-33 cm, 196 pag., kleurenillustraties, 65 dollar.
Informatie en bestellen: https://shop.a24films.com/

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie