Horror op het CinemAsia Film Festival (4 t/m 8 april)

Azië is op alle fronten in opkomst, toch blijft het Aziatisch filmaanbod beperkt tot de arthouse cinema. Dit ondervond de ‘Asian-American’ filmmaakster Doris Yeung nadat zij tien jaar geleden naar Nederland was gekomen. Vervolgens richtte zij het tweejaarlijkse CinemAsia Film Festival op. Dit jaar beleeft het festival van 4 tot en met 8 april haar vijfde editie in De Balie in Amsterdam. Naast het tonen van een divers Aziatisch filmaanbod, stelt CinemAsia als doel om een platform te creëren voor nieuwe Aziatische talenten op Nederlandse bodem.

Ook liefhebbers van horror kunnen hun hart ophalen tijdens het CinemAsia Film Festival. De nekharen gaan recht overeind van de Indonesische blockbuster ‘The Perfect House’, de Japanse film ‘Smuggler’. En een Aziatische gay-zombiefilm:

Zombadings

(Jade Castro, Filipijnen 2011) – 6 april 22:00
Zombadings is een hilarische gay-zombiefilm over Remington die gezapt wordt door een lasergun en homoseksueel wordt zodra hij de leeftijd van 18 jaar bereikt. Het wordt allemaal gecompliceerder wanneer een homoseksuele mannenmoordenaar vrijloopt.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Smuggler

(Katsuhito Ishii, 2011) – 7 april, 22:15
De gokverslaafde, mislukte acteur Kinuta (Satoshi Tsumabuki) werkt zichzelf in de nesten bij de yakuza. Hij moet gaan smokkelen om zijn schulden af te betalen.
Deze Japanse onderwereldfilm is een mix van actie, thriller en comedy, met duidelijke invloeden van manga en anime. Regisseur Katsuhito Ishii, niet voor niets de Japanse protegé van Quentin Tarantino, verbluft de kijker met snelle actie, martial-artsmontages en wrede marteltechnieken.
http://youtube.com/watch?v=EXD7dQDgUUU

The Perfect House

(Affandi Abdul, 2011) – 8 april, 21:45
Julie (Cathy Sharon) wordt gouvernante van Januar, een stille, maar hoogbegaafde jongen die met zijn grootmoeder op een afgelegen plantage woont. Al snel komt Julie erachter dat het huis een duister geheim herbergt.
Regisseur Affandi Abdul voert de spanning op in deze psychologische horror tegen een koloniale achtergrond.
http://youtube.com/watch?v=7IsY3IyV6VM

CinemAsia vindt van 4 t/m 8 april plaats in De Balie, Amsterdam. Het volledige programma, met in totaal meer dan 40 bijzondere films, en informatie over tickets is te vinden op de website van CinemAsia

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie