Horror op het IFFR 2020

Morgen begint het International Film Festival Rotterdam. Tot en met 2 februari staan er vele international films op het programma en wij hebben voor jouw de genre titels er uit gepikt. En mochten we een titel over het hoofd hebben gezien, laat het weten in de reacties.

Boyz in the Wood

Boyz in the Wood – trailer | IFFR 2020
Dean, Duncan en DJ Beatroot gebruiken hun landkaart liever om hasj mee te roken dan om veilig op de plek van bestemming te komen. Als de drie grootste sukkels van hun school moeten ze een trektocht door de Schotse Hooglanden maken. Studiebol Ian sluit zich bij het groepje aan.
Een recept voor ellende, en dit is nog maar het begin. De vier tieners moeten rennen voor hun leven. Terwijl de kogels in het rond vliegen, valt het groepje van de ene rare plotwending in de andere. Konijnenkeutels die voor hallucinaties zorgen, paranoïde politieagenten die niet begrijpen wat er aan de hand is.
Kaartjes koop je hier.

Bacurau

Bacurau (2019) - Trailer (English Subs)
In een klein dorpje in de sertão, het droge gebied in het noordoosten van Brazilië, overlijdt de 94-jarige matriarch Carmelita. Vrijwel tegelijkertijd ontdekken de inwoners dat hun woonplaatsje is verdwenen van alle digitale plattegronden. Het blijkt een voorbode van de invasie van een groep schietgrage westerlingen.
Tickets en tijden.
Zombi Child – trailer | IFFR 2020
Op een Parijse kostschool staat het traumatische verleden van Haïtiaanse tiener Mélissa in schril contrast met de kopzorgen van de geprivilegieerde meisjes die zeggen te sterven vanwege liefdesverdriet.
Tickets en vertoningen

The Lighthouse

The Lighthouse – trailer | IFFR 2020
Twee noeste zeelieden (Robert Pattinson en Willem Dafoe) beheren de vuurtoren van een afgelegen eiland. Een troosteloos, winderig stuk rots, waarop niets anders te doen valt dan werken en drinken. De stugge collega’s compenseren hun gebrek aan sociale vaardigheden met geouwehoer in ouderwetse tongval à la Melville. Het onvermijdelijke aanbreken van de drankvoorraad resulteert in seksueel getinte spanningen, gewelddadige uitbarstingen en bovennatuurlijke waanbeelden.
Vertoningen op IFFR.

Detention

Detention – trailer | IFFR 2020
Op een spookachtige nacht bevindt Fang (Gingle Wang) zich samen met een klasgenoot nog op haar middelbare school. Ze onderzoeken de verdwijning van hun vrienden en docenten, die een illegale boekenclub hadden opgericht. Het is het Taiwan van 1962, ten tijde van de Chinese bezetting. Politieke literatuur is ten strengste verboden en de verspreiding ervan kan zwaar worden bestraft. In de krakende gangen van de verlaten school leert Fang een duister geheim kennen over haar rol in de verdwijning van haar rebelse schoolgenoten.
Vertoningen op IFFR

Jallikattu

Jallikattu – trailer | IFFR 2020
De dag begint rustig in een Indiaas dorp, met het dagelijkse ritme van wakker worden, vlees halen bij de slager en naar de kerk gaan. Er worden voorbereidingen getroffen voor een trouwerij. Maar alles verandert als ’s avonds een waterbuffel weet te ontsnappen, vlak voordat hij geslacht zou worden.
Als een kip zonder kop zetten de mannen meteen de jacht in. Het dier vlucht het bos in, waar de mannen het een paar keer bijna te pakken krijgen. Mannen uit andere dorpen gaan zich er ook mee bemoeien. En dan is er de beruchte Kuttachan, net uit de gevangenis ontslagen, die het beest wel even zal vangen – en ook nog een appeltje te schillen heeft met een oude rivaal.
De mannen worden steeds razender, de adrenaline- en testosterongehaltes lopen gestaag op. Het mondt uit in een bizarre climax, met een duidelijke boodschap: mannen en beesten verschillen niet eens zóveel van elkaar.
Vertoningen en tickets

Little Joe

Little Joe – trailer | IFFR 2020
Wetenschapper Alice ontwikkelt nieuwe planten voor een commercieel biobedrijf. Ze is de trotse bedenker van een baanbrekende uitvinding: een oogstrelende rode kamerplant die gelukkig makend stuifmeel loslaat. Tegen alle regels in neemt ze een prototype van het antidepressivumplantje mee naar huis. Daar vernoemt ze het naar haar tienerzoon: Little Joe.
Little Joe maakt mensen echt gelukkiger, maar wat zijn de bijwerkingen? In deze ijzige thriller lijken de gebruikers van de plant op onderkoelde zombies die behalve geluk geen andere emoties meer kunnen voelen. 
Vertoningen op IFFR.

Masterclass Howard Shore

Hoeward Shore maakte filmmuziek voor The Silence of the Lambs, Saven, Lord of the Rings en bijna alle films van David Cronenberg. Op 1 februari geeft hij een masterclass filmmuziek in De Doelen. Kaarten koop je hier.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie