Deze 10 horrorboeken zijn net verschenen

Maandelijks komen er heel veel boeken uit, we proberen voor jullie een overzicht te maken van welke boeken uitgekomen zijn. We weten van veel boeken (nog) niet of en wanneer ze vertaald gaan worden in het Nederlands. Dit zijn de boeken van maart.

Jeremy Bates – Mosquito Man

Het eerste boek in de world’s scariest legends serie is ook op zich zelf te lezen.

Nadat een vrouw halverwege de nacht tegen de deur knalt en prompt overlijdt aan haar verwonding, wordt het uitje van een koppel in een hut een psychologische nacht van angst, omdat ze worden opgejaagd door een onbekende aanvaller. Nu moeten ze veel verder gaan dan wat ze dachten dat ze kunnen, om hun jonge kinderen te redden en te overleven tot de volgende ochtend.

 

 

Kevin J. Kennedy & Christina Bergling – Screechers

In de apocalyptische gedeelte van de verbrande wereld is de ‘screecher’ een enorm beest, geëvolueerd om te doden en gebouwd om te overleven. Een screecher verlaat zijn huis tussen de overblijfselen van een stad en komt in beweging om de wijdere wereld te verkennen. Buiten het medeweten van hen om, een van de overlevende neefjes besluit om mee te gaan.

Drie mannen vluchten samen, over de stoffige zandduinen en het smeulende as van hun gemeenschap samen, op zoek naar een nieuwe plek om te overleven.

Deze twee verhalen, over ‘screechers’ en mensen, wisselen elkaar af en dansen om elkaar heen, totdat de wezens en mannen elkaar kruisen. Dan worden de verhalen in elkaar verweven.

In de verschroeide overblijfselen worstelt alles en iedereen om te overleven. Het einde van de wereld bracht gemuteerde monsters voort die de verbeelding te boven gaan. Wanneer de werelden botsen, wanneer de mens het monster ontmoet, wie zal er overleven in deze nieuwe wereld?

 

Tony Lee Moral – The Haunting of Alice May

Alice May Parker verhuist met haar familie naar het slaperige stadje Pacific Grove, nadat haar moeder is overleden. Wat voor vreemde en angstaanjagende gebeurtenissen er nog gaan komen, is haar nog totaal onduidelijk. Wanneer ze tijdens een kajaktocht in de baai valt, wordt ze gered van verdrinking door de mysterieuze Henry Raphael.  Hij is in tegenstelling tot elke andere jong die ze eerder kende knap, ouderwetse en hartelijke. Hij is intelligent en romantisch, hij kijkt recht in haar ziel. Al snel worden Alice en Henry meegesleept in een gepassioneerde en beslist onorthodoxe romance totdat ze erachter komt dat Henry niet alles is wat hij lijkt.

 

 

Sharp & Sugar Tooth: Women Up To No Good

Sharp & Sugar Tooth: Women Up To No Good is een horrorverhalenbundel van donkere fictie, bewerkt door Octavia Cade. Met 22 verhalen van ‘slechte’ vrouwen en ‘goede’ vrouwen bevat het boek 22 onverschrokken schrijvers die zich identificeren als vrouwelijk, niet-binair of een gemarginaliseerde seks of genderidentiteit. Het is de derde in de serie Women Up To No Good, die in elke volgorde kan worden gelezen.

Het bevat originele verhalen van Kathleen Alcalá, Betsy Aoki, Joyce Chng, Katharine Duckett, Anahita Eftekhari, Amelia Gorman, Jasmyne J. Harris, AR Henle , Erin Horáková, Kathryn McMahon, H. Pueyo, DA Xiaolin Spires, Rachael Sterling, Penny Stirling, Sabrina Vourvoulias en Rem Wigmore. Daarnaast bevat het boek herdrukken van verhalen van Apex, Electric Velocipede, Fantasy, Lightspeed en Nightmare Magazines van Chikodili Emelumadu, Crystal Lynn Hilbert, Catherynne M. Valente, Damien Angelica Walters, Alyssa Wong en Caroline M. Yoachim.

 

Brian Kirk – Will Haunt You 

Je leest het boek niet. Het leest jou.

Geruchten over een dodelijk boek zweefden rond de donkere hoeken van het ‘dark web’. Een verontrustend verhaal over een mysterieuze figuur die jaagt op degenen die het boek lezen en ze onderwerpen aan een wereld van gepersonaliseerde terreur.

 

 

 

 

 

Lee Mountford – Forest of the Damned

De legende zegt dat dit bos spookt …

Een groep van vier onderzoekers reist naar het Zwarte Woud om de verhalen rond het gebied te onderzoeken. Ze hopen bewijs te verzamelen dat het paranormale echt is. Maar het verkrijgen wat ze willen, zou wel eens hun ziel kunnen kosten.

Het bos voldoet al snel aan zijn belofte, maar hun opwinding is geruïneerd als een van de groep ’s nachts verdwijnt. Spookachtige verschijningen, stemmen en demonische dingen die op de loer liggen in de duisternis, maken van het avontuur van je leven een levende nachtmerrie. En achter dit alles wacht de beruchte Moeder Sibbett, met als doel hen de waarheid van het leven na de dood te laten zien.

Het derde boek in de ‘supernatural horror’ serie. Het zijn afzonderlijke verhalen in hetzelfde angstaanjagende universum.

 

Kyle Lybeck – Plentiful Poison

Denver is ‘ground zero’. Niemand weet wat ze echt hebben. Het was te laat toen ze het begrepen. Een dodelijke machine als geen ander: snel, adaptief en brutaal bloeddorstig.

Een rustige ochtend voor de familie Baker, totdat de nieuwsverhalen beginnen binnen te stromen. De complete absurditeit van deze verhalen lijkt alsof het niet echt is.

Niemand is veilig. Iedereen loopt risico. Het enige wat je kunt doen is het vergif vermijden.

 

Kenzie Jennings – Reception

Terwijl het advies van haar psycholoog in haar gedachten wordt herhaald, neemt Ansley Boone de plicht op zich om bruidsmeisje te zijn op de bruiloft van haar kleine zusje in een afgelegen resort in het midden van een heuvellandschap. Een plaats waar  je telefoon geen ontvangst heeft.

De spanningen waren al hoog opgelopen tussen de Boone’s doordat de oudste  de familie in verlegenheid bracht. Wanneer de huwelijksreceptie een vicieuze wending krijgt, moeten Ansley en haar zus samenwerken om te vechten voor hun leven en ontsnappen aan het resort voordat de kannibalistische bruidegom familie hen aan het bruiloftsmenu toevoegt.

 

 

Josh Malerman – Inspection

Jongens worden op één school opgeleid voor genieën, meisjes bij een andere. Noch weet dat de ander bestaat – tot nu toe.

J is een student op een school diep in een bos ver weg van de rest van de wereld. J is een van de slechts zesentwintig studenten. Voor hen allemaal  voelt de enigmatische oprichter van de school als hun vader. J’s leeftijdsgenoten zijn de enige familie die hij ooit heeft gehad. De studenten worden opgeleid om wonderkinderen van kunst, wetenschap en atletiek te zijn, en hun leven op school is alles wat ze weten – en alles wat ze mogen weten.

Maar J vermoedt dat er iets is, voorbij de dennen, en hij begint vragen te stellen. Wat is het echte doel van deze plek? Waarom kunnen de studenten nooit vertrekken? En welke geheimen heeft hun vader die zich voor hen verstopt?

Ondertussen, aan de andere kant van het bos, op een school die heel veel op J’s lijkt, stelt een meisje met de naam K dezelfde vragen. J heeft nog nooit een meisje gezien en K heeft nog nooit een jongen gezien. Terwijl K en J de geheimen van hun twee vreemde scholen onderzoeken, ontdekken ze iets dat nog mysterieuzer is: elkaar.

J.H. Moncrieff – Forest of Ghosts

Jackson Stone is een beetje klaar met geesten. Met zijn liefdesleven in puin, trekt hij naar Roemenië voor een retrait van horrorschrijvers, in de hoop dat het een pauze zal zijn van het bovennatuurlijke en ademhalingsruimte van zijn relatie met medium Kate Carlsson. Maar terwijl zijn collega-schrijvers verdwijnen of hun verstand verliezen, beseft hij dat hij Kate’s hulp nodig heeft.

Wanneer Jackson zijn eigen geheugen verliest, is Kate’s liefde het enige dat hem terug kan brengen. Maar ze valt voor de man die verantwoordelijk is voor het kwaad in Roemenië. Een man die beweert haar soulmate te zijn. Zal deze meester van de spoken voor altijd de band van Kate en Jackson verbreken?

Dit vierde boek uit de serie ‘Ghostwriters’ van J.H. Moncrieff.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “Deze 10 horrorboeken zijn net verschenen”

Plaats een reactie