Horrorboeken overzicht april 2019

Maandelijks komen er heel veel boeken uit, we proberen voor jullie een overzicht te maken van welke boeken uitgekomen zijn. We weten van veel boeken (nog) niet of en wanneer ze vertaald gaan worden in het Nederlands. Dit zijn de boeken van april.

Leslie S Klinger – Ghost Stories: Classic Tales of Horror and Suspense

Een meesterlijke verzameling spookverhalen die over het hoofd zijn gezien door hedendaagse lezers gepresenteerd inmet verhelderende annotaties door de veelgeprezen horror-anthologen Leslie S. Klinger en Lisa Morton .

Het spookverhaal is lange tijd een hoofdbestanddeel van de wereldliteratuur geweest, maar veel van de grootste verhalen van het genre zijn vergeten, in veel gevallen overschaduwd door het best verkopende werk van hun auteurs in andere genres. In deze kippenvel opwekkende verhalenbundel, zijn de minder bekende verhalen van grote literaire schrijvers, zoals Charles Dickens en Edith Wharton, verzameld naast de over het hoofd gezien werken van meesters van horror-fictie als Edgar Allan Poe en M. R. James.

Veelgeprezen bloemlezingen Leslie S. Klinger (The New Annotated Sherlock Holmes) en Lisa Morton (Ghosts: A Haunted History) plaatsen deze verhalen in een historische context en traceren de literaire betekenis van spoken in fictie over bijna tweehonderd jaar – van een traditionele Engelse ballade eerst gedrukt in 1724 door de spookverhalen met kerstthema uit het Victoriaanse tijdperk en tot aan de sciencefiction-getinte verhalen van het begin van de twintigste eeuw.

Door deze meesterlijke verhalen terug te brengen uit de dood, zal Ghost Stories zowel oude fans als nieuwe lezers van het genre verlichten en angst aanjagen.

Inclusief verhalen van:

Ambrose Bierce, Wilkie Collins, Charles Dickens, Olivia Howard Dunbar, Nathaniel Hawthorne, Henry James, MR James, Arthur Machen, Georgia Wood Pangborn, Mevr. JH Riddell, Elizabeth Stuart Phelps, Edgar Allan Poe, Sir Walter Scott, Frank Stockton, Mark Twain en Edith Wharton.

Caitlin Starling – The Luminous Dead

Toen Gyre Price zich door wat leugens bij de expeditie naar binnen praatte, dacht ze dat ze minerale afzettingen in kaart zou brengen, en dat haar grootste probleem zou zijn dat de grot instortte en dat de apparatuur defect zou kunnen zijn. Ze dacht ook dat het dikke salaris – genoeg om haar van de planeet en op het spoor van haar moeder te krijgen – betekende dat ze een bekwaam team zou krijgen, dat haar pak en omgeving zou monitoren en haar veilig zou houden. Haar niet gek zouden maken. 

In plaats daarvan kreeg ze Em.

Em ziet niets raars in het in bedwang houden van het lichaam van Gyre met medicijnen of het achterhouden van kritieke informatie om ‘de goede werking van haar expeditie te verzekeren’. Em weet alles van Gyre’s vervalste geloofsbrieven en heeft er geen moeite mee ze tegen haar te gebruiken. En Em heeft ook geheimen. . .

Terwijl Gyre afdaalt, brengen kleine inconsistenties – ontbrekende benodigdheden, onverwachte veranderingen in de route en, het allerbelangrijkste, verschuivingen in de motivaties van Em – haar uit haar balans. Verloren en gedesoriënteerd, Gyre haar gevoel van controle verandert in paranoia en woede. Alleen op deze mysterieuze, dodelijke plek, omringd door duisternis en het onbekende, moet Gyre meer dan alleen het gevaarlijke terrein en de ‘Tunneler’ overwinnen als ze het wil overleven- ze moet de spoken in haar eigen hoofd confronteren. Maar waarom kan ze het gevoel dat ze wordt gevolgd niet van zich afschudden?

Christine Lynn Herman – The Devouring Gray

Na de dood van haar zus wordt de zeventienjarige Violet Saunders meegesleept naar Four Paths, New York. Violet is misschien een nieuwkomer, maar ze leert al snel dat haar moeder dat niet is: ze behoren tot een van de gerespecteerde stichtersfamilies van de stad, waar stenen klokken boven elke deur hangen en in de diepten van het bos het gevaar schuilt.

De bloedlijn van Justin Hawthorne heeft vier paden generaties lang beschermd tegen de Grey – een levenloze dimensie, een bruut monster. Nadat Justin de krachten van zijn familie niet heeft geërfd, is zijn moeder vastbesloten om deze vernedering geheim te houden. Maar Justin kan de toekomst die hem is beloofd niet loslaten en de stad die hij heeft gezworen te beschermen.

Sinds Harper Carlisle haar hand heeft verloren aan een ongeluk waardoor ze haar dagenlang in de Grey strandde, heeft ze wraak gezworen bij de persoon die haar in de steek heeft gelaten: Justin Hawthorne. Harper grijpt een kans om de Hawthornes te vernietigen en haar bestemming te veranderen. De consequenties hiervan zijn voor haar niet te overzien.  De Grey wordt elke dag sterker en de slachtoffers stapelen zich op.

Wanneer Violet per ongeluk het monster ontketent, moeten ze alle drie samen met de andere Stichters de duistere waarheden achter de capaciteiten van hun families opsporen … voordat de Grey hen allemaal verslindt.

Michelle Paver – Wakenhyrst 

1906:

Wake’s End, een groot herenhuis, net buiten de stad Wakenhyrst. Het is het huis van Edmund Stearn en zijn familie – een historicus, wetenschapper en landeigenaar. Maar bij Wake’s End is alles niet goed. Edmund domineert zijn familie als een tiran, met name dochter Maud. Wanneer Maud’s moeder sterft tijdens de bevalling en ze alleen achterblijft bij haar strikte, disciplinaire vader, drijft Mauds isolatie haar naar de studie van haar vader, waar ze in zijn dagboek voorkomt.

Tijdens een wandeling door het plaatselijke kerkhof, ziet Edmund een oog in het kreupelhout. Zijn angst wordt slechts kort verminderd wanneer hij ontdekt dat het eigenlijk een schilderij is, een ‘verdoemenis’, ontleend aan de kerk. Het is afschuwelijk in zijn afbeelding van de hel, en Edmund wil er niets meer mee te maken hebben, ondanks zijn historische betekenis. Maar het noodlot komt steeds weer bij hem op. De stank van de Fen doordringt het huis, zelfs met de ramen gesloten. En als hij ’s nachts wakker ligt, hoort hij een krassend geluid – dat lijkt op de klauwen op een houten vloer …

Niamh Boyce – Her Kind

1324, Kilkennie

Een vrouw zoekt een schuilplaats voor zichzelf en haar dochter in het huis van een jeugdvriend. De vriend, Alice Kytler, geeft haar voormalige metgezel een nieuwe naam, Petronelle, een baan als dienaar, en waarschuwt haar om hun oude relatie te verbergen. Al snel ontdekt Petronelle dat trots, hebzucht en jaloezie in de stad net zo gevaarlijk zijn als de wolven die op het wilde platteland ronddolen. En ze realiseert zich dat het huishouden van Alice geen veilige plek is. Nogmaals besluit Petronelle te vluchten. Maar deze keer wordt ze geconfronteerd met krachten groter dan ze ooit had kunnen voorstellen en ze moet ze vechten voor meer dan haar vrijheid.

 

Kristy Fairlamb – Lucid

Een angstaanjagende kracht. Een gruwelijke vloek.

Lucy Piper leeft een eenzaam bestaan ​​op de afgrond tussen leven en dood. Ze bezit het gruwelijke vermogen om de tragische gebeurtenissen in haar nachtmerries opnieuw tot leven te brengen, steeds opnieuw herhalend, alsof ze er was, de laatste ogenblikken voordat het slachtoffer haar laatste adem uitblaast. Auto-ongelukken, verdrinkingen, vliegtuigcrashes – Lucy heeft het allemaal gezien. Niemand begrijpt hoe het is om ’s nachts de dood te leven en overdag bang te zijn om straks weer te gaan slapen.

Wanneer Tyler Sims en zijn familie naar de stad verhuizen om aan de trauma’s te ontsnappen, wordt Lucy tot hem aangetrokken. De twee zijn verbonden via hun dromen, en met het vertrouwen en de vriendschap van Tyler keert de hoop op een betere toekomst terug naar Lucy’s wereld. Maar Tyler’s aanwezigheid wekt iets anders in Lucy op, en met deze nieuwe kennis zal ze gedwongen worden om onmogelijke beslissingen te nemen. Beslissingen die de geschiedenis en de toekomst zullen veranderen.

Nathan Ballingrud – Wounds: Six Stories from the Border of Hell

Dit is een verwarrende, vreemde en uiterst betoverende verzameling van zes verhalen, waaronder één nieuwe novelle van Ballingrud. Van de angstaanjagende angst die afdaalt naar een New Orleans barman nadat een mobiele telefoon is achtergelaten in een gewaagde bargevecht in “The Visible Filth” naar de zoektocht naar de kaart van de hel in “The Butcher’s Table”, de prachtig vormgegeven verhalen van Ballingrud zijn met hun angstaanjagende voorstellingen van de troebele grens tussen het bekende en het onbekende een horrorfeest.

“One of the best, most accomplished horror collections in recent memory.”—Hellnotes

Glen Krisch -Echoes of Violence

In een geheim lab in de bossen van Zuid-Illinois doorbreken wetenschappers de barrières tussen universums. Terwijl ze proberen de mysteries van het multiversum te ontcijferen, brengen ze onbewust een dodelijk griepvirus in hun eigen wereld. In het begin sterven mensen in grote aantallen.

Niet alleen hebben de wetenschappers een dodelijke plaag losgelaten, maar ze hebben de structuur van de tijd veranderd, waardoor degenen die achterblijven dezelfde dag opnieuw leven.

De familie Upton heeft duizenden dagen geleefd en gestorven. Een getrouwd stel met drie kinderen, zij runnen de Cherryhill Campground naast het lab. In een dag van eindeloze chaos en geweld, is het enige dat ze zeker weten dat ze moeten vechten om samen te blijven, wat er ook gebeurt. Een apocalyptische thriller met non-stop actie.

Jennifer McMahon -The Invited

In een zoektocht naar een eenvoudiger leven hebben Helen en Nate het comfort van een buitenwijk verlaten om hun intrek te nemen op een terrein van 43 hectare land waar ze het ultieme, ambitieuze doe-het-zelfproject beginnen: het huis van hun dromen bouwen . Wanneer ze ontdekken dat deze prachtige woning een donker en gewelddadig verleden heeft, raakt Helen, een voormalig leraar geschiedenis, in beslag genomen door de plaatselijke legende van Hattie Breckenridge, een vrouw die daar een eeuw geleden leefde en stierf. Met haar passie voor artefacten vindt Helen speciale materialen om in het huis te verwerken – een straal van een oude schoolkamer, bakstenen van een molen, een schoorsteenmantel van een boerderij – voorwerpen die haar dieper in het verhaal van Hattie en haar nakomelingen brengen, drie generaties Breckenridge-vrouwen, die allemaal onder verdachte omstandigheden zijn overleden. Naarmate het bouwproject vordert, zal het huis een plaats worden van dreiging en onafgemaakte zaken: een nieuw huis, nu spookachtig, dat zijn eigenaars en hun buren wenkt naar onvoorstelbaar gevaar.

Ramsey Campbell – The Hungry Moon

De stad Moonwell, geïsoleerd op de heidevelden van Noord-Engeland, is trouw gebleven aan hun druïdtradities en heeft hun oude rituelen levend gehouden. Rechtse evangelist Godwin Mann staat niet op het punt om dat te laten voortduren, en zijn intolerante merk van fundamentalisme heeft een snaar geraakt bij de bewoners. Maar Mann gaat te ver wanneer hij afdaalt naar de kuil waar het oude wezen dat eeuwenlang door de Druïden werd aanbeden, zou wonen. Wat naar voren komt is een demon in Mann’s vorm, en alleen de verstotenen van de stad kunnen zien dat er iets vreselijk mis is. Terwijl het kwaad zich verspreidt, raakt Moonwell afgesloten van de rest van de wereld …

 

Jonathan Janz – The Dark Game 

Tien schrijvers worden geselecteerd voor een retraite voor de hele zomer, met de meest gevierde en teruggetrokken auteur ter wereld. Hun gastheer is de legendarische Roderick Wells. Knappe, raadselachtige en duivels getalenteerde, Wells belooft zijn leerlingen te leren over schrijven, over magie, over het onbenutte potentieel dat elk van hen bezit. Bovenal is hij van plan om hen te leren over de duisternis in hun hart.

De schrijvers denken dat ze zich inschrijven voor een kans op rijkdom en literair prestige. Maar ze komen echt in de vervormde verbeelding van een gestoorde genie, een dodelijke wedstrijd die hen tegen elkaar opstoomt in een strijd voor hun geestelijke gezondheid en hun leven. Ze zijn de meest briljante en vreselijke creatie van Roderick Wells binnengegaan.

Sara Marks – Kraulaak: A Short Story Collection

Het lijkt een kleine, stille bibliotheek in een klein stadje in New England. Daaronder is een geheim dat hen allen tot slaaf maakt. Kraulaak, een bevroren woestenij, vraagt ​​offers en wacht aan het andere eind van een verborgen portaal. Deze acht verhalen beschouwen verschillende standpunten: de kinderen die weten dat er iets mis is, de verslaggever die struikelde over iets vreemds, twee bibliothecarissen die de leiding hadden portal, en zelfs Kraulaak zelf. Wat is Kraulaak en wat wil het? Verken deze hongerige wereld met auteur Sara Marks.

 

 

 

Graham McNeill – Maledictions

Een eclectische verzameling van domme verhalen om spook en angst aan te jagen.

Horror is geen onbekende voor de werelden van Warhammer. Zijn eigenlijke stof is vergeven van de mysterieuze, de vreemde en de ronduit angstaanjagende. Van de koude, uitgestrektheid van het 41e millennium tot het sluipende kwaad in de Mortal Realms, deze bloemlezing van korte verhalen verkent de sinistere kant van Warhammer op een manier die nooit eerder is geweest. Psychologische kwelling, viscerale gruwelen, aangrijpende verhalen over het bovennatuurlijke en de nachtmerries die erin liggen begraven, deze verzameling brengt enkele van de beste horrorschrijvers uit de Zwarte Bibliotheek samen.

Met verhalen van Graham McNeill, Cassandra Khaw, Alec Worley, David Annandale en meer.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie