Horrorcomic in de spotlight: Hotell

Terug in de spotlights op De Nachtvlinders: Horrorcomics! Regelmatig zullen we je voortaan een aanbeveling doen uit de Amerikaanse horrorcomicwereld. Er is op dit gebied veel te ontdekken en vaak staan deze comics aan de wieg van film- en tv-producties die geregeld pas jaren later uit komen. Om een weg te kunnen vinden in dit gigantische aanbod lichten wij toppers uit die 100% je aandacht waard zijn. We trappen af met: Hotell!

Iedereen die weleens voor een langere tijd of afstand op reis is geweest herkent het wel: Waar ga je slapen? De uren van de dag tikken door maar je hebt nog steeds geen plek gevonden om te overnachten. Je drempel wordt steeds lager; eerst denk je nog dat je nooit zal slapen op een bankje van het treinstation. Maar met het vallen van de avond en nacht komt toch dat knagende stemmetje naar boven dat je met het minste al genoegen gaat nemen. Zo heb ik zelf weleens tijdens een roadtrip door de USA genoegen moeten nemen met een overnachting in een motel middenin een slechte buurt. Tijdens de nacht hebben we de deur met onze koffers gebarricadeerd zodat we in ieder geval wat extra tijd hadden om uit bed te springen mocht iemand de kamer binnenbreken.

Horrorcomictip

Zo moeten de hoofdpersonen uit Hotell zich ook voelen. Als de druk maar hoog genoeg is ben je al blij met de eerste de beste beschikbare plek om te overnachten.

In het eerste verhaal speelt de jonge zwangere Alice de hoofdrol. Op de vlucht voor haar partner Ted, die haar mishandelt en bedreigt, vindt ze in het motel de perfecte plek om zich een tijd te verstoppen, midden in de woestijn. Tijdens haar verblijf begint ze echter ’s nachts stemmen te horen die wel van heel dichtbij komen: Het lijkt erop dat haar ongeboren baby tot haar spreekt en haar geruststelt wat betreft haar vlucht weg van Ted. Overdag spreekt ze met andere gasten van het motel waar we in de latere verhalen meer over zullen leren. Wie is bijvoorbeeld die man die uit de bosjes naast het zwembad komt en er verschrikt achter komt dat zijn vrouw in zijn motelkamer op hem staat te wachten?

Laagdrempelige mysterie en intrige

Mysterie en intrige wisselen elkaar af in deze korte, spannende en gruwelijke verhalen. Het schrijfwerk van John Lees leest heel makkelijk weg en vertelt het verhaal op een logische, chronologische wijze. Het tekenwerk van Dalibor Talajić oogt fris en is duidelijk te volgen, zonder al te abstract te worden op wat droomfases na. Qua instapniveau is deze titel goed te lezen en laagdrempelig voor de terughoudende of startende comiclezer om mee te beginnen.

De paranormale ondertoon zorgt dat de thema’s van Hotell als vanzelf in elkaar overvloeien. Zwangerschap, relaties die onder druk staan, onthechting van de wereld, moord en religieus fanatisme vormen de basis van het vierluik met als bindende factor de bovennatuurlijke locatie waar het verhaal zich afspeelt.

Conclusie

Al met al is Hotell een dringend leesadvies van de comicsafdeling van De Nachtvlinders. De sfeer plus het herkenbare gevoel van ontheemding in een slaapplaats ver van huis en het spannende mysterie geven deze titel een hoog pageturner gehalte. Mocht je nog niet eerder horrorcomics hebben gelezen of op zoek zijn naar een afwisseling op het bekende Marvel en DC werk, dan is dit de perfecte titel voor jou om eens te proberen. De uitgeverij AWA Studios heeft zich sinds de oprichting in 2018 ontpopt tot een voorloper op het gebied van kwaliteitshorror en biedt naast Hotell meerdere sterke horror titels.

Op de website van Globalcomix kun je het eerste verhaal in zijn volledigheid gratis digitaal lezen. Via Amazon’s Comixology is op Amazon.nl de volledige titel digitaal en fysiek online te bestellen. Fysieke uitgaves in de winkel vindt (of bestel) je in de betere comic- en boekwinkels in de Nederlandse steden. Het vervolg Hotell vol 2., is op 14 juni 2022 verschenen en bij dezelfde plekken verkrijgbaar.

(Bron afbeeldingen: AWA Studios, www.awastudios.net)

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie