7 Dagen van wraak, heftiger dan Saw

seven daysDe poster van 7 Days belooft veel met de tekst Some sequences of torture make Saw look like kids’ stuff, maar ook de verdere layout van de poster ziet er sappig uit. De horrorfilm 7 Days van regisseur Daniel Grou is gebaseerd op het boek Les 7 Jours du Talion van Patrick Senécal.

7 days horrorfilm 7 days horrorfilm

Bruno Hamel is een gerespecteerd chirurg die helemaal door draait als zijn 8-jarige dochter wordt verkracht en vermoord. Hoewel de dader wordt opgepakt, vindt Bruno hierin geen rust en bedenkt een plan om wraak te nemen. Op de dag dat de dader moet voorkomen in de rechtbank, wil Bruno hem ontvoeren en voor 7 dagen martelen.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “7 Dagen van wraak, heftiger dan Saw”

  1. Wel een beetje raar om je egen film af te zetten tegen een andere film. De trailer is op zich wel ok… See Moreé, maar laat nog niet veel zien. Dan beloven de trailers van Saw toch wel wat meer wat betreft het gemartel. Met andere woorden: ik moet nog maar eens zien of ze beter zijn dan Saw. Op zich moet dat best te doen zijn als de filmmakers zich juist niet focussen op martelen en juist wel op andere aspecten, maar ik gok dat dit weer zo’n film is die succes wil behalen door brute martelscènes. Ik vind het overigens wel positief dat ze het aandurven om de verkrachting en moord op een acht jarig meisje durven te gebruiken. Dat is momenteel namelijk nog steeds wel enigszins taboe en daar zouden de meeste filmmakers zich dus niet aan wagen.

    Beantwoorden
  2. Het is dan ook een externe quote, maar inderdaad ze zijn niet te beroerd om hem te gebruiken.
    Het klinkt bruut, maar het verhaal is inderdaad heel logisch. Toch zal Hollywood zo’n verhaal inderdaad niet aandurven.

    Beantwoorden

Plaats een reactie