Griezelfilms: vijf klassiekers om samen met je kinderen te kijken

Horror is natuurlijk geen genre dat perfect is om met kinderen te kijken. Er zijn genoeg griezelfilms om samen van te genieten. Met deze 5 klassiekers kun je samen een spannende avond beleven, zonder nachtmerries tot gevolg.

5. The Addams Family (1991)

Dit is niet je alledaagse gezin. The Addams Family is een zwarte komedie met een horrorrandje.

Deze film uit 1991 is gemaakt door Barry Sonnenfeld en alle karakters zijn perfect neergezet door de acteurs. Anjelica Huston, Raul Julia, Christina Ricci en Christopher Lloyd spelen erg goed dit macabere gezin. Bij deze film is er ook een deel twee en die is net zo amuserend om naar te kijken.

4. Hocus Pocus (1993)

Als drie Salem zusters (The Sanderson Sisters) worden betrapt door een tienerjongen die zijn zusje moet redden want, (anders word haar ziel leeggezogen). Moet hij hun ook stoppen voordat zij nog meer kinderen te grazen nemen.

De film heeft een geweldige cast met o.a Bette Midler. Deze film hoef je niet alleen te kijken met Halloween hoor, mag ook op een gewone zaterdag avond met een zakje chips erbij.

Deze gezellige halloween-film komt uit 1993. Gemaakt door Kenny Ortega.

3. Beetlejuice (1988)

Hier een typische  Tim Burton film uit 1988 met: Alec Baldwin, Geena Davis, Michael Keaton en Winona Ryder.

Adam en Barbara hebben een auto ongeluk gehad en ervaren leven na de dood. Wanneer er een ander gezin in hun huis gaat wonen, blijken ze dan ook nog eens vreselijk te zijn. Behalve Lydia hun dochter. Om dat gezin weg te jagen krijgen ze hulp van de demon Beetlejuice, die best gevaarlijk word voor Adam, Barbara en de onschuldige Lydia.

2. Gremlins (1984)

Hier nog zo’n mooie klassieker uit 1984. Een film van Joe Dante. Steven Spielberg is executive producer, de regie is in handen van Joe Dante.

Billy (Zach Galligan) krijgt een nieuw huisdier van zijn vader. Het is een bijzonder huisdier met een aantal regels:

  • Geen eten geven na 12 uur ’s nachts
  • Geen licht, dat is dodelijk
  • Ze mogen niet nat worden

Jammer genoeg verbreekt Billy de regels en wordt het stadje overlopen door een hoop enge monsters.

1. The Witches (1990)

Naar het gelijknamige boek van Roald Dahl uit 1983

Een jongetje genaamd Luke moet bij zijn oma blijven wonen omdat zij ouders een dodelijk ongeluk hebben gehad. Als oma erg ziek word en word aangeraden om uit te rusten in een hotel in Engeland. Oma is een heksen expert en, al heel snel verteld oma spannende en enge verhalen aan Luke en dat gaat in zijn hoofd zitten. Eenmaal in dat hotel aangekomen komt Luke per ongeluk vast te zitten in een conventie voor heksen. ze betrappen hem en veranderen hem tot een muis. Samen met zijn oma bedenken ze een plan om de heksen te ontmaskeren.

Anjelica Huston is de hoofdheks en ze speelt het erg goed! Ze is eng en je wilt haar gewoon niet tegen komen. Rowan Atkinson speelt de eigenaar van het hotel, hij is erg serieus en doet zijn best om de vrouwen van de conventie te vermaken.

Meer?

Hier nog een paar andere leuke klassieke kinderhorrors:

  • Casper
  • Labyrinth
  • Dark Crystal

Heb jij nog aanvullingen?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Griezelfilms: vijf klassiekers om samen met je kinderen te kijken”

Plaats een reactie