Horror op Cinemasia 2020: Detention en Two Sisters

Van 4 tot 8 maart vindt het 13e Cinemasia Film Festival weer plaats in Amsterdam. Ook dit jaar staan er een paar horrorfilms op het programma; Detention uit Taiwan en Two Sisters uit Maleisië.

Detention

Detention is gebaseerd op de gelijknamige game uit 2017. Een ongebruikelijke historisch verhaal over het Taiwanese leven tijdens de Chinese staat van beleg rond 1960. Nog altijd heeft Taiwan een ingewikkelde status en ziet China het als een afvallige provincie. Scenarist en regisseur John HSU gebruikt verontrustende horrorelementen om te illustreren hoe schrikwekkend de Chinese bezetting is geweest voor Taiwanese burgers, die bijvoorbeeld vele soorten boeken niet meer mochten lezen of verspreiden.

Een leerling op de Greenwood High School moet nablijven. Maar dit nablijven blijft niet bij simpele zinnetjes overschrijven in een klaslokaal. Ze vallt in slaap en wordt wakker terwijl een duisternis de schoolcampus overneemt, hoe kunnen ze hieraan ontsnappen?

DETENTION official trailer (with English subtitles)

Detention is twee keer te zien op Cinemasia, beide keren is producent Aileen Li aanwezig.
– Donderdag 5 maart om 21u45 in Studio/K
– Zaterdag 7 maart om 21u40 in Studio/K

Two Sisters

Nadat ze ontslagen is uit het psychiatrische ziekenhuis wordt Mei Yue (LIM Mei Fen) opgevangen door haar oudere zus en bekend auteur Mei Xi (Emily LIM). Ze gaan samenwonen in hun oude, verlaten familiehuis, waar een verboden kamer altijd op slot is gebleven. Er gebeuren vreemde dingen in het huis wanneer Mei Yue een mysterieus gehuil uit de verboden kamer hoort en duistere familiegeheimen langzaam maar zeker boven water komen drijven. Ondertussen vraagt Mei Xi zich af of haar zusje wel echt genezen is.

TWO SISTERS (2019) trailer V2

Two Sisters is twee keer te zien op Cinemasia.
– Vrijdag 6 maart op 23u59 in Studio/K
– Zaterdag 7 maart op 23u59 in Studio/K

Cinemasia Programma 2020

In totaal worden er 31 Aziatische films vertoond op het filmfestival Cinemasia. Daarnaast is er een speciaal LGBTQ+-programma, een Food Market en meer. Alle informatie vind je op de website.

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
1 Comment
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sander van den Berg
1 jaar geleden

Nou zit ik interne links te zoeken en kom ik dit artikel tegen en dat is maar goed ook! Detention speel ik op de Switch en is echt een spannend spel! Ik wist dus niet dat er een film van was, vet!

1
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x