Alle horrorfilms mei 2019 in de bioscoop & dvd met trailers

Horrorfilms mei 2019 in de bioscoop

In de maand mei draaien er vier horrorfilms in de bioscoop en 6 titels op DVD, maar daaronder zeker wel een paar goede titels!

Greta

2 mei in de bioscoop
De jonge Frances (Chloë Grace Moretz) leeft in New York met haar beste vriendin, maar mist haar net overleden moeder. Wanneer ze op een dag de oudere weduwe Greta (Isabelle Huppert) ontmoet, ontstaat er een ongewone, intieme vriendschap. Maar al gauw blijkt dat de weduwe een sinister geheim met zich meedraagt.
Lees hier onze recensie en doe hier mee met de prijsvraag.

Greta (2019) - NL-Trailer

Brightburn

23 mei in de bioscoop
Superhelden-horror. Wat als een buitenaards kind, dat met een noodlanding op aarde beland is, niet een held voor de mensheid wordt, maar juist een duistere bedreiging vormt?

Brightburn | officiële trailer

Ma

30 mei in de bioscoop
Op een dag vraagt Maggie, een tiener die net in de stad is komen wonen, aan Sue Ann om wat drank voor haar en haar vrienden te kopen. Ze biedt de tieners de kans om bij haar thuis in de kelder te komen drinken. Maar ze heeft een paar strenge huisregels: Niet vloeken. Nooit naar boven gaan. En noem haar “Ma”. Na diverse feestjes blijkt de gastvrijheid van Ma in een obsessie te veranderen en wat volgt is een afgrijselijke nachtmerrie.

Ma - HD trailer 1 - ondertiteld [Universal]

Godzilla 2: King Of The Monsters

30 mei in de bioscoop
Het nieuwe verhaal volgt de heldhaftige daden van het cryptozoölogische instituut ‘Monarch’. De leden nemen het op tegen immens grote monsters, waaronder de machtige Godzilla, die in botsing komt met Mothra, Rodan en zijn grootste aartsvijand: de driekoppige koning Ghidorah.

Godzilla II: King of the Monsters | Officiële trailer NL | 30 mei in de bioscoop

DVD en Blu-ray releases mei 2019:

Replicas

3 mei op DVD
Een sf/thriller, maar mogelijk op het randje van horror. Neurowetenschapper William experimenteert met het klonen van mensen. Wanneer zijn vrouw Mona en hun drie kinderen omkomen bij een gruwelijk auto-ongeluk twijfelt hij geen moment: met hulp van collega-wetenschapper én beste vriend Ed brengt William zijn geliefden weer tot leven. Mona en de kinderen zijn echter niet op de hoogte van het ongeluk en hun ’tweede leven’. Wanneer zijn experiment door de autoriteiten niet onopgemerkt blijft gaat William steeds verder om zijn gezin bij zich te houden.

Replicas trailer | Nu overal verkrijgbaar

Unfriended: Dark Web

8 mei op DVD of beide Unfriended-films als dubbel-DVD
De jonge Matias schaft zich een nieuwe laptop aan die gestolen blijkt te zijn en gebruikt is voor duistere praktijken. Hij vindt een reeks verborgen documenten waarin video’s van vermoorde vrouwen te zien zijn. Matias komt terecht op het dark web en vraagt hulp aan vrienden die hierdoor betrokken worden bij deze gevaarlijke situatie…

UNFRIENDED 2: DARK WEB Official Trailer (2018) Horror Movie HD

High Life

14 mei op BD en DVD
Wederom een sf/thriller op het randje van horror. Ver voorbij ons zonnestelsel en volledig geïsoleerd leven Monte en zijn dochter aan boord van een ruimtevaartuig. Ze zijn de enige overlevenden van een groep veroordeelde criminelen die als proefdieren op een verdoemde en gevaarlijke missie gestuurd zijn. De rest van de crew, geleid door een arts met sinistere motieven, is verdwenen…

High Life | Official Trailer HD | A24

The Possession of Hannah Grace

15 mei op BD & DVD
Nederhorror! De film is geregisseerd door Diederik van Rooijen, lees hier ons interview met hem.
De dood is nog maar het begin. Een schokkende geestuitdrijving loopt helemaal mis, waardoor een jonge vrouw komt te overlijden. Enkele maanden later heeft Megan Reed (Shay Mitchell, Pretty Little Liars) nachtdienst in een mortuarium wanneer er een zwaar toegetakeld lichaam wordt binnengebracht.

THE POSSESSION OF HANNAH GRACE - Official Trailer (HD)

The House That Jack Built

15 mei op DVD
De nieuwe film van regisseur Lars von Trier, veel ophef, maar ook een goede film. Zoals hij het zelf omschrijft is dit geen film over goed vrouwen, maar over een slechte man. Lees hier onze recensie.

THE HOUSE THAT JACK BUILT - Officiële NL trailer

Abrakadabra

16 mei op DVD
Een van de betere films die op het Imagine Film Festival draaide.
‘Turijn, 1951’, leest de begintitel, maar net als in de goocheltrucs van de protagonist is niets zoals het lijkt. Deze bijna perfecte imitatie van een Italiaanse giallo is volledig gedraaid in Argentinië. Alles ademt de sfeer van de zo specifieke, vooral in Italië gedraaide thriller uit de jaren zeventig. Slechte nasynchronisatie en geluidseffecten, sprankelde soundtrack, gemaskerde moordenaar met een voorkeur voor theatrale, bloederige moordpartijen, ja zelfs een script met idiote gaten in de logica. aldus onze recensie.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Alle horrorfilms mei 2019 in de bioscoop & dvd met trailers”

  1. Greta heb ik al gezien, maar ook de andere drie films in de bios ga ik zeker kijken. Ik ben vooral benieuwd naar `Brightburn`. Lijkt me een hel originele kijk op het super`helden` genre 🙂
    Ook in de thuisbioscoop weer genoeg te genieten. The Possession of Hannah Grace heb ik in de bios gezien, en behalve net wat te veel botgekraak, vond ik die prima. De anderen staan nog op mijn lijstje.

    Beantwoorden

Plaats een reactie