6 Duistere films om het Jaar van de Draak mee in te luiden

Het Chinese Nieuwjaar is begonnen en markeert het jaar van de draak, een symbool van kracht, wijsheid en voorspoed in de Chinese cultuur. Om dit mythische wezen te eren, stellen we een lijst voor van 6 duistere films die perfect passen het jaar van de draak… of eigenlijk juist het omgekeerde brengen. Niet alles is hardcore horror, soms duistere fantasy of een over-the-top monsterfilm. Enjoy!

Reign of Fire (2002, Rob Bowman)

“Reign of Fire” speelt zich af in een post-apocalyptische wereld waar draken de aarde hebben verwoest. De film volgt een groep overlevenden die een manier proberen te vinden om met deze vurige dreiging om te gaan. Met indrukwekkende special effects en intense actiescènes biedt “Reign of Fire” een meeslepende kijk op een wereld waarin draken de ultieme heersers zijn.

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€13,00)

Q: The Winged Serpent (1982, Larry Cohen)

Deze cultklassieker brengt het oude Azteekse monster Quetzalcoatl naar het hedendaagse New York, waar het vanaf de toppen van de stadsskylines afdalingen maakt om zijn slachtoffers te grijpen. “Q: The Winged Serpent” combineert horror met zwarte humor en levert een unieke filmervaring die zowel angstaanjagend als vermakelijk is.

Verkrijgbaar bij:

amazon.nl (€23,49)

The Relic (1997, Peter Hyams)

In “The Relic” wordt het natuurhistorisch museum van Chicago de jachtgrond van een mysterieus wezen, voortgebracht door een combinatie van wetenschap en folklore. De film vermengt elementen van horror, thriller en mysterie, terwijl het publiek op het puntje van zijn stoel blijft door de claustrofobische setting en de gruwelijke ontdekkingen.

Wyvern (2009, Steven R. Monroe)

“Wyvern” is een televisiefilm die het verhaal vertelt van een klein stadje dat wordt geterroriseerd door een gigantische vliegende draak, ontwaakt uit zijn eeuwenoude slaap. De film biedt een leuke mix van spanning, actie en de charmes van een B-film, perfect voor liefhebbers van foute monsterfilms.

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€8,77)

Dragonslayer (1981, Matthew Robbins)

“Dragonslayer” is een donker sprookje dat de jonge tovenaarsleerling Galen volgt, die de opdracht krijgt om een koninkrijk te redden van een dodelijke draak. Met zijn baanbrekende visuele effecten en een aangrijpend verhaal, blijft deze film een van de meest gerespecteerde drakenfilms in het genre. Ja, het is een fantasy-film, maar zeker geen familiefilm.

Dragon Fury (2021, Scott Jeffrey)

“Dragon Fury” is een Britse horrorfilm die een team van huurlingen volgt terwijl ze onderzoeken wat er gebeurde met een vermiste archeologische expeditie. In een verlaten laboratorium ontdekken ze een oud wezen, en al snel worden ze gevangen in een strijd om te overleven. Sja…

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€9,65)

Heb jij nog duistere drakenfilms die je aanraadt?
Of lees meer horrortips!

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie