Alle horrorfilms september 2019 in de bioscoop & dvd

De dagen worden weer korter, de nachten langer en Halloween staat voor de deur. Er verschijnen deze maand wel wat horrorfilms, maar veel zal pas uitkomen in oktober.
We hebben de laatste tijd wat rustiger aan gedaan en daarmee de maandelijkse releaseposts overgeslagen. Daarom deze keer een extra lange, met alle filmreleases van afgelopen maanden.

Horrorfilms september 2019 in de bioscoop

Allereerst de normale biosreleases.

In Fabric

5 september in de bioscoop
Van de maker van Berberian Sound Studio komt een horrorfilm over een rode jurk, welke op bijzondere wijze slachtoffers maakt.

It: Chapter 2

5 september in de bioscoop, of op 4 september met speciale It: Chapter 1 & 2 marathons
Moeten we hier nog veel over uitleggen? Het tweede deel in de nieuwe verfilming van Stephen Kings It, onder regie van Andy Muschietti. Het is 27 jaar geleden dat de Losers Club het versloeg. Toch verdwijnen er weer kinderen in Derry en besluit de, inmiddels volwassen, Losers Club weer bijeen te komen om het voor altijd te vernietigen.

IT Chapter Two | Officiële final trailer NL | 5 september in de bioscoop

47 Meters Down: Uncaged

26 september in de bioscoop
Het vervolg op haaienhorror uit 2017. Een groep jongeren gaat duiken naar een onderwater ruïne en de bijbehorende grotten. Al snel blijkt dat dit ook het onderkomen is van de dodelijkste haai van de oceaan.

47 Meters Down: Uncaged | Final Trailer - In theaters Aug. 16

Tigers are not Afraid

Tigers are not Afraid is hartverscheurend mooi en tragisch, zich afspelend op een plek waar de meeste kinderen geen kans krijgen om een ‘coming of age’ verhaal als dit mee te maken, simpel en alleen omdat ze niet zolang leven…
Winnaar van het Imagine Film Festival 2018, lees hier onze recensie.

Tigers Are Not Afraid - Nederlandse trailer 1

DVD en Blu-ray releases september 2019:

Slechts twee homecinema releases deze maand. Verwacht een grotere lijst voor oktober!

Axiom

26 september op DVD en BD
Er is weer eens een tiener verdwenen. Haar vriendinnen vinden aanwijzingen in haar dag boek en ze trekken het bos in. Daar zien ze steeds vreemdere dingen. En de trailer ziet er best goed uit:

The Axiom - Trailer

Odds Are

26 september op DVD
‘Odds Are…’ is net zo’n spelletje als ‘doen, durven of waarheid’. Voor drie studenten verandert hun leven drastisch als blijkt dat door het spelletje een stalker achter hun aan zit en één van het pakt.

ODDS ARE Official Trailer (2018) Thriller Movie HD

DVD en Blu-ray releases juni, juli en augustus 2019:

Afgelopen maanden zijn er zeker wel wat interessante titels verschenen, hieronder het grootste gedeelte zodat je alvast kan gaan shoppen voor een goede Halloween/oktobermaand:

The Curse of La Llorona

Is het nu wel of geen onderdeel van The Conjuring-universe? Deze film over een Mexicaanse legende is zeker wél voor de fans van de filmreeks.
Verschenen op BD en DVD.

Us

Jordan Peele won met Get Out een Oscar, nu keert hij terug met een horrorfilm over dubbelgangers.
Koop nu op 4K BD, BD of DVD.

Hellboy

De nieuwe filmreboot van Mike Mignola’s antiheld Hellboy. Met gemixte reacties ontvangen, volgens sommigen is deze versie trouwer aan de originele comics.
Verschenen op BD en DVD.

Pyewacket

Eén van de films die draaide op het Imagine Film Festival 2018. Tiener Leah heeft als satanisme en zwarte magie als hobby. Terwijl haar moeder met een depressie en drankprobleem plotseling naar het platteland verhuist, nodigt Leah de demoon Pyewacket uit.
Beschikbaar op DVD.

Pet Sematary

Naast hun nieuwe huis op het platteland bevindt zich een mysterieuze begraafplaats…
Stephen King is hot, dus er verschijnen veel verfilmingen van de schrijver. Net als It, is Pet Sematary al eens eerder verfilmd. Deze versie toont, in overleg met de schrijver, een paar verschillende met het boek.
Nu te koop als 4K BD (Steelbook), BD en DVD.

Slaughterhouse Rulez

Een horrorkomedie uit de koker van Simon Pegg en Nick Frost. Een elite kostschool raakt flink in de problemen als er door gaswinning een zinkgat ontstaat. Het blijkt een opening waarlangs diverse horrors onze wereld in klimmen…
Verschenen op DVD.

Happy Death Day 2U

Een stuk minder horror dan het eerste deel. Toch zeker vermakelijk. Wederom beleeft studente Tree vele levenseindes om de gevaarlijke problemen te verhelpen.
Te koop op BD, DVD en als combipack van deel 1 & 2.

The Quake [Skjelvet]

Het vervolg op de Noorse rampenfilm The Wave [Bølgen] uit 2015. Weer stuit seismoloog Kristian Eikjord op een naderende ramp, maar weet hij dit maal de autoriteiten op tijd te overtuigen?
Te koop op BD en DVD.

Puppetmaster: Littlest Reich

Hoewel het de 12e Puppetmaster-film is, speelt deze film zich af in een alternatief universum. De film is een reboot en daarom goed te zien, zonder de voorgaande delen.
Verschenen op DVD.

Climax

Een horror/LSD-trip van regisseur Gaspar Noe.
Te koop op DVD.

The Prodigy

Een hoogbegaafd jongetje, of is er meer Miles iets meer mis?
Verschenen op BD en DVD.

The Clovehitch Killer

Het is een raadsel wie tien jaar geleden enkele vrouwen op brute wijze heeft vermoord. Maar twee tieners stuiten op aanwijzingen.
Op BD en DVD te koop.

Guests

Een illegaal feest geven in een griezelig oud huis, dat is toch een superidee?
Verschenen op DVD

The Witch in the window

Ze verhuizen naar het platteland om een boerderij op te knappen. Maar de vorige bewoners blijkt nog aanwezig, deze geest is het niet eens met de verbouwingen.
Verschenen op DVD

Canaries

Het klinkt een beetje als sf/horror. Een DJ draait op oudejaarsavond, maar het feestje wordt flink verstoord door buitenaardse wezens…
Te koop op DVD.

The Manson Family Massacre

Charles Manson en zijn sekte zijn hot, zo vormt het een van de verhaallijnen in de nieuwe Tarantino-film. De film The Manson Family Massacre speelt zich 23 jaar na de moord op Sharon Tate af, rockzangeres Margot Lavigne trekt in het bewuste huis in Hollywood en wordt geteisterd door gruwelijke nachtmerries…
Verschenen op DVD.

Demon Eye

Door het openen van een antieke amulet, laat een jonge vrouw twee demonen vrij in deze wereld. Hoe schudt ze deze van zich af?
Verschenen op DVD.

Demon Tongue

Nog een lichaamsdeel van een demoon. Dit keer treffen een groep ghosthunters er één aan in een verlaten onderzoekscomplex…
Te koop op DVD.

Scars of Xavier

Overdag werkt Xavier in een wasstraat, maar ’s nachts is hij een wrede en vicieuze seriemoordenaar die zich vooral richt op jonge vrouwen…
Verkrijgbaar op DVD.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie