The Medium uitgesteld naar volgend jaar

Horrorgame The Medium, die oorspronkelijk op 10 december 2020 uit zou komen op de Xbox Series X/S, is uitgesteld tot volgend jaar. De nieuwe releasedatum is nu 28 januari 2021.

Dat het uitgesteld is, is te wijten aan de corona crisis. Maar ze geven ook aan dat ze met het schema van andere releases rekening houden. Waarschijnlijk gaat het ook om de verlate Cyberpunk 2077-release. Er zijn meerdere uitgevers die hun gamerelease uitstellen hierdoor. De uitbreiding van Path of Exile en de aankomende spaceshooter Everspace 2 hebben hun release ook verschoven. Dat snap ik wel, wie wil er nou gelijktijdig zijn spel uitbrengen met zo’n dijk van een game.

Voor de release van de XBox Series X/S, die 10 november uit kwam, is het wel een grote klap. Dit was een van de grotere releases die het systeem draagvlak zou moeten geven. Bloober Team kwam zelf nog met deze statement:

Click here to display content from Twitter.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

“Het was geen gemakkelijke keuze om te maken, maar wel noodzakelijk vanwege de COVID-19-situatie in Polen, evenals het huidige schema van andere games op de markt. Bloober Team blijft zich inzetten voor het leveren van onze grootste, meest ambitieuze, angstaanjagende ervaring tot nu toe. De extra ontwikkelingstijd zal ons in staat stellen om nog meer glans toe te voegen, zodat we onze innovatieve, genre-pushende visie van interactieve psychologische horror kunnen leveren.”

The Medium - Official Reveal with Gameplay

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie