Horror Highlights Dutch Comic Con Winter 2017

Komend weekend vindt de tweede editie van de winterversie van de Dutch Comic Con plaats. De organisatie heeft grote namen als Lena Headey, Jared Gilmore en Lotte Verbeek weten te strikken. Ook voor horrorliefhebbers wat tips:

Spencer Wilding: Nu bekend om zijn rol als Darth Vader in Star Wars: Rogue One, maar zijn andere rollen zijn mogelijk interessanter; Prometheus in Victor Frankenstein en stuntdubbel van Benicio del Toro in The Wolfman. Zaterdag 10:30 of zondag 15:30 op de main stage.
Lena Headey: natuurlijk moeten we haar ook noemen, want voor Cersei Lannister was de actrice als te zien in The Purge en Terminator: The Sarah Connor Chronicles. Als zal ze misschien niet zo veel over die rollen loslaten op de main stage zaterdag 16:00 of zondag 14:15
Keegan Connor Tracy: Ze is Blair Watson in de horrorserie Bates Motel, acteerde in The Final Destination 2, White Noise en beide verfilmingen van de game Dead Rising. Horror en scifi staan zijn het begin van haar carrière regelmatig op haar CV.

Sebastiaan Koen: “het kon niet bloederig genoeg” stelt zijn omschrijving op de website van Dutch Comic Con. Tijdens de Dutch Comic Con presenteert hij het eerste deel van de vijfdelige reeks De verhalen van Auruco. Iemand die we zeker aan de tand willen voelen.
Mathijs Hulster: In zijn verhalen en boeken verwerkt hij zijn fascinatie voor oude culturen, het oeroude mysterie dat ‘het kwaad’ heet. Zijn Portaal-boekenreeks zit in de yound adult-hoek, maar betreedt duidelijk de dodenwereld.
Martijn Adelmund: het herschreef Max Havelaar met zombies en werkte eerder aan een vampierreeks, wat komt er nu aan?
Een overzicht met alle schrijvers en tekenaars vind je hier.

Verder zijn er een aantal leuk panels georganiseerd door Schokkend Nieuws:
Horror goes Mainstream – een nieuwe Golden Age voor enge verhalen?: Kunnen we door het succes van IT stellen dat horror een gouden periode tegemoet gaat? Zaterdag 11.00 in de cozy corner
Het Zombiegenre: Dood of Springlevend? The Walking Dead is aan haar zoveelste seizoen bezig en met nog een spinoff er naast weet je haast niet meer in welk seizoen je bent gebleven. Is het genre populairder dan ooit? Zondag 13:15 in de cozy Zcorner.
Meer van het cozy corner-programma lees je hier.

De Dutch Comic Con Winter Edition 2017 vindt op 18 en 19 november plaats in de Jaarbeurs Utrecht. Tickets kosten €20,00.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie