Horrorreeks Fear Itself op Vlaamse betaalzender Prime

Vlaamse lezers die een abonnement hebben op de betaalzender Prime kunnen vanaf deze week tot 30 juni via hun Prime Series à la carte-aanbod kijken naar de horroranthologiereeks Fear Itself.

Fear itselfFear itself is een horroranthologiereeks die voortvloeide uit de Masters of Horror-reeks en werd eveneens bedacht door Mick Garris. In elke aflevering wordt er een ander horrorverhaal verteld en elke aflevering werd ingeblikt door een andere belangrijke horrorregisseur. De verhalen variëren van een oud kasteel die een eeuwenoude vampier huisvest, over een vrouw die plots ontwaakt in een post-apocalyptische wereld vol zombies, tot een man die ontdekt dat hij in een vorig leven een sadistische seriemoordenaar was. Het resultaat is een mix van gruwelijkheden, hallucinaties, kippenvel en heel veel schrikmomenten.

Zoals reeds gezegd werkten heel wat belangrijke horrorregisseurs mee aan de reeks, zoals John Landis (An American Werewolf In Londen), Darren Lynn Bousman (Saw), Ronny Yu (Bride of Chucky), Mary Harron (American
Psycho) en Ernest Dickerson (Dexter). Ook heel wat bekende acteurs zijn te zien in de reeks zoals Jesse Plemons (Friday Night Lights), Brandon Routh (Superman Returns), Cory Monteith (Glee), Elisabeth Moss (Mad Men), Anna Kendrick (50/50), Aaron Stanford (The Hills have eyes) en Wendell Pierce (The Wire).

Fear itself telt 13 afleveringen en werd voor de Amerikaanse zender NBC gemaakt. Deze zond de reeks uit in de zomer van 2008. Toen de reeks werd onderbroken voor de Olympische Spelen beloofde de zender de resterende 5 afleveringen na de Spelen uit te zenden. Toch haalden de laatste 5 afleveringen nooit het Amerikaanse scherm. Bij Prime Series hebben ze de hand weten te leggen op de volledige reeks en dus zullen ook de 5 in de VS nooit uitgezonden afleveringen te bekijken zijn.

De reeks wordt niet via de reguliere Prime-kanalen uitgezonden. Het volledige 13-delige seizoen is meteen in zijn geheel vanaf deze week opvraagbaar via Prime Series à la carte in het digitale TV-menu. De Prime-abonnees kunnen alle afleveringen vanaf deze week ook gratis online opvragen via het Yelo-platform.

Fear Itself - trailer Season 1

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
1 Comment
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lester Cornfield
Lester Cornfield
10 jaren geleden

Ik heb nu 4 afleveringen gekeken en ik vind het geen sterke serie. Ontzettend voorspelbaar en sommige afleveringen zijn buitengewoon saai.

1
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x