The Horsemen – Four Victims, Four Painful Secrets

Waar de meeste horrorfilms tegenwoordig langzaam opbouwen, hakt regisseur Jonas Åkerlund er met Horsemen direct in, uitgetrokken tanden en een slachtoffer is aan vishaken in een rek opgehangen.

Horsemen - Come and SeeDennis Quaid speelt in Horseman de rechercheur en forensisch expert Aidan Breslin, die zijn vrouw aan kanker verloor. Voor rouwen en zijn gezin heeft hij echter geen tijd, hij krijgt te maken met een reeks bizarre moorden, die geïnspireerd zijn door de Bijbelse Four Horsemen. Met boodschappen rond de slachtoffers leiden ze de Apocalyps in, aan Aidan de opdracht om de Horsemen te stoppen.

Jonas Åkerlund lijkt een groot deel van zijn inspiratie uit de film Se7en te hebben gehaald, waar de dader ook ontdekt wil worden doormiddel van hints bij de slachtoffers. Met Horsemen begint Jonas Åkerlund net zo sterk, maar het verhaal dreigt af te zwakken tot een dramafilm en iets te voorspelbaar einde.

Toch trekt acteur Dennis Quaid je met sterk acteerwerk over deze zwakkere momenten heen. Een mooie bijrol is weggelegd voor Lou Taylor Pucci, die de zoon speelt van de verbitterde rechercheur en de emoties van een verlaten pubers goed neerzet. In zijn geheel is Horsemen geen hele sterke film, maar doch prima te kijken.

Sterren: 3.5 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie