Tom Thys en Patrick Cornelis werken samen aan horrorcomic

Twee Vlamingen met een passie voor het horrorgenre bundelen hun krachten, schrijver Tom Thys en comic-artist Patrick Cornelis werken aan de comic ‘De Huivering’. Om dit project van de grond te krijgen zijn ze een crowdfunding gestart.

De rubriek korte verhalen was in 2011 nog maar net gestart of de Vlaming Tom Thys stuurde er een aantal op. Inmiddels heeft Tom Thys twee boeken uitgebracht en zijn derde komt september/oktober uit. Zijn stijl is luguber en naargeestig op een manier die uniek is voor de Nederlandstalige markt. Voor de meeste bezoekers van De Nachtvlinders zal zijn naam verder geen uitleg behoeven.

De naam Patrick Cornelis waarschijnlijk iets meer. Ook dit is een Vlaming, als zijn hele leven is hij aan het tekenen en bracht vorig jaar in eigen beheer de comic ‘Virus: Primary Infection’ uit. Inmiddels is deel 2 van deze comic beschikbaar en volgende week komt ‘Mortinfernum’, dat tot stand kwam in samenwerking met Alain Poncelet, uit. In de toekomst staan er twee comics gepland; ‘Verbonden Zielen’ in samenwerking met Olivier Vachey en ‘De Huivering’ samen met Tom Thys.

De Huivering

Het plan om een reeks de starten begin met het eerste deel waarin gastheer Myrc de lezer door 5 verhalen, die het duo omschrijft als “… bizar… spannend… mysterieus… choquerend… en soms ronduit smerig”, leidt. De donkere krochten van Tom Thys, de alternatieve dimensies van Patrick Cornelis, monsters, magie en het kwaad in onszelf. Deze beschrijving belooft een bijzondere samenwerking. De titels van deze verhalen maken mij alleen maar extra nieuwsgierig; ‘Geboren in graffiti’, ‘Vredig ingeslapen’, ‘Huis der Duizend Schreeuwen’, ‘De man in het bushokje’ en ‘Wiegelied’.

Tijdens de Heroes Dutch Comic Con / De Stripdagen in Utrecht vertelt Patrick Cornelis dat hij Tom Thys op een comicbeurs in België ontmoette, via social media werd het contact vervolgd. Het idee voor een ‘Tales from the Crypt’-achtige comicreeks had hij al langer, met de input voor Tom Thys zag hij eindelijk de mogelijkheid om er echt mee te beginnen. Waar het eerste deel dus uit het brein van deze twee Vlamingen komt, vier verhalen van Tom Thys en één verhaal en alle tekeningen van Patrick Cornelis, is de mogelijkheid dat andere schrijvers en tekenaars zich aansluiten in de volgende delen.

Crowdfunding

Het duo hoopt via crowdfunding €2600 op te halen, bij €5000 verschijnt het eerste deel ook als hardcover. Het project loopt via de Franse site Sandawe.com en heeft dankzij de Franse fans als 40% opgehaald. Omdat de Franse site niet heel handig is voor de Nederlanders, heeft Patrick via de Pangolin Comics website ook de mogelijkheid gecreëerd om voor Nederlandstalige supporters hun steun uitbrengen en exclusieve schetsen ontvangen bij de comic.

En je help Patrick Cornelis en Tom Thys natuurlijk ook door dit bericht zo veel mogelijk te verspreiden. De crowdfunding loopt tot eind juni.
Patrick Cornelis is dit weekend te vinden in De Stripdagen-hal van de Dutch Comic Con. Tom Thys is volgend weekend te vinden op FACTS in Gent.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie