I Spit on Your Grave 3 (R.D. Braunstein, 2015)

In ‘I Spit on Your Grave’ werd schrijfster Jennifer Hills gruwelijk verkracht en mishandelt. Ze wist te ontkomen aan haar belagers en nam vervolgens op een net zo gruwelijke manier wraak. Inmiddels zijn er een aantal jaar verstreken en probeert Jennifer (die tegenwoordig als Angela door het leven gaat) haar leven op te pakken. Wanneer Jennifers therapeut groepsgesprekken aanraad is ze in eerste instantie niet heel enthousiast. Maar ze gaat toch en ontmoet Marla, met wie ze een goede band krijgt. Net wanneer het een beetje beter gaat met Jennifer wordt ze meegetrokken in een zwart gat van nare gebeurtenissen. Ze kan het niet loslaten en zint op wraak.

De ‘I Spit on Your Grave’ films zijn zogenoemde rape and revenge films. Deel 1 uit 2010 was een remake van de versie uit 1987. Jennifer Hills vertrekt naar een hutje in het bos voor de rust maar wordt uiteindelijk door vier mannen verkracht en mishandelt. Ze weet te ontkomen en neem vervolgens stuk voor stuk wraak. Deel 3 is een vervolg op deel 1. Deel 2 is een compleet ander verhaal, wat draait om het model Katie. Ook in deel 2 wordt de hoofdrolspeelster gruwelijk mishandelt en verkracht. En ook dan neemt de vrouwelijke persona wraak. Hoewel het een magere wraak is vergeleken met wat ze haar hebben aangedaan.

Films als ‘I Spit on Your Grave’ en ‘Last house on the left’ laten een nare bijsmaak achter omdat ze enorm realistisch zijn. Als vrouw moet dit zo’n beetje je ergste nachtmerrie zijn. Geen prettige films om naar te kijken dus. Maar het is wel spannend. Want gaat zo’n vrouw ooit nog vrijkomen? En zo ja, wat gaat ze dan doen?

i-spit-on-you-grave-3

In deel 3 geen nare en vervelende verkrachtingsscènes. We zien vooral hoe het Jennifer Hills vergaat na haar traumatische ervaring. Ze is bang voor mannen en droomt overdag van wraak. Hoe ze bijvoorbeeld een hamer in iemand zijn schedel slaat. Eigenlijk wil ze haar wraak omzetten tot daadwerkelijke acties. Ingrediënten voor een spannende film zou je denken. Maar het wordt eigenlijk nooit echt spannend. Er wordt vooral heel veel gepraat. En de acties die worden uitgevoerd zijn verre van spannend. Een beetje stuntelig soms zelfs. Na de wraakacties van Jennifer uit deel 1 ben je een beetje teleurgesteld in de Jennifer uit deel 3. Dit verhaal is slapjes.

Misschien komt het door het vervangen van de regisseur? De eerste twee delen werden geregisseerd door Steven R. Monroe en deel 3 is opgepakt door R.D. Braunstein. Een korte blik op IMDB doet vermoeden dat Monroe toch wat meer ervaring heeft. In ieder geval met het schieten van rauwe en snelle beelden die bij dit soort films goed tot uiting komen. Braunstein doet het allemaal wat rustiger aan.

I Spit On Your Grave 3 Movie Trailer

Daarnaast is de omgeving niet heel inspirerend. Wat een verschil met bijvoorbeeld deel 2 van de ‘I spit on your grave’ films. Dat gedeelte had een internationale omgeving en een ijzingwekkend verhaal (met hier en daar wat gaten). Natuurlijk waren deel 1 en 2 ook wel redelijk afhankelijk van hun martel- en verkrachtingsscènes. Maar daar hoeft het niet van af te hangen als je een goed verhaal hebt. En dat heeft deel 3 helaas niet.

Kortom, een film om te kijken als je niet zoveel anders te doen hebt. Wil je meer spanning en kun je de martelscenes aan? Dan kun je beter ‘I Spit on Your Grave II’ opzetten.

Sterren: 2 / 5

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
3 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Tamara
Tamara
7 jaren geleden

Ik wist niet eens dat er een 2de deel was, laat staan een 3de. 🙂
Dan maar beter het origineel uit ’78 weer een keer bekijken.

Rose Milk
Rose Milk
7 jaren geleden

Wat deel 1 in elk geval betreft: ik vind het onmogelijk om er met anderen naar te kijken. Veel te ongemakkelijk.

Matanza
Matanza
7 jaren geleden

Ik vond het juist wel een goed vervolg op deel 1, alleen was het einde toch enigszins voorspelbaar…

3
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x