Horrorstör, het IKEA-horrorboek, wordt verfilmd

Het boek Horrorstör vertelt over een ORSK-winkel in Cleveland, Ohio, waar het spookt. Het boek van Grady Hendrix uit 2013 wordt nu verfilmd, New Republic Pictures heeft de rechtengekocht.

Horrorstör noemt de IKEA niet, maar de beschrijving van de bewuste meubelwinkel ORSK komt we erg dicht bij het Zweedse merk. Neemt bijvoorbeeld alle Scandinavische namen en het doolhof dat beweert de ideale looproute te zijn. Het boek is een horrorkomedie en in het Engels verkrijgbaar. Het is wel vertaalt in het Zweeds, maar nog niet in het Nederlands.

In de winkel gebeuren vreemde dingen. Elke ochtend vinden werknemers kapotte Kjerring-boekenplanken, gebroken Glans-glaswerk en vernietigde Liripip-kledingkasten. De verkoop daalt, de camerabeelden laten niet zien en het managment is in paniek. Drie werknemers willen wel de nacht doorbrengen in de winkel om zo het mysterie op te lossen. Wat ze aantreffen overtreft alle verbeelding.

Het is niet de eerste keer dat er interesse is voor een adaptatie van de debuutroman van Hendrix, eerder lagen er plekken voor een serie bij FOX en later AMC. Nu is het de beurt aan New Republic Pictures, co-producent van Oscar-winnaar 1917, die er een speelfilm van maken. We houden de ontwikkelingen rondom Horrorstör in de gaten.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie